Bana göre öncelikle bölüm tercihi yapılmalı daha sonra üniversite.

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Erasmus+plus programı ve çeşitli yurt dışı üniversiteleriye yapılan ortak anlaşmalar dahilinde yurt dışında eğitim olanağı sağlamaktadır.

Sosyoloji Bölümünü başarılı bir biçimde bitirenler Sosyolog ünvanı alırlar. Sosyologlar, Devlet Planlama Teşkilatı, Orman Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı gibi kamu kuruluşları ile özel sektör kurum ve kuruluşlarının ilgili birimlerinde ve yayın kuruluşlarında çalışabilmektedirler. Sosyologlar, eğitimleri süresince edindikleri bilgi, beceri ve iş alışkanlıklarını, herhangi bir işsizlik durumunda halkla ilişkiler ve tanıtım alanlarındaki araştırma çalışmalarına yönlendirebilirler. Ayrıca insan kaynakları faaliyetleri ile de ilgilenirler. Türkiye gibi çok hızlı bir toplumsal değişme ve gelişme sürecinde bulunan bir ülkede, toplum planlaması ve yapılan hizmetlerin sonuçlarının izlenmesi için, sosyologların çalışmalarına gereksinim olduğu anlaşılmıştır. Bu gereksinim çerçevesinde, çok yönlü mesleki gelişmelerin söz konusu olacağı ve ayrıca, verilerin istatistiksel olarak düzenlenmesinde bilgisayar kullanımının yaygınlaşacağı öngörülmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı ve Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) işbirliği ile açılan/ açılacak olan Ortaöğretim alan Öğretmenliği Pedagojik Formasyon Programını başarı ile tamamlayan sosyoloji mezunları Felsefe, Öğretmenlik meslek Bilgisi Dersleri alanlarında öğretmenlik yapabilirler.
Bunun dışında alanında uzaman olmak isteyenler yüksek lisans ve doktora programları sonrası Üniversitelerde öğretim görevlisi olarak çalışabilirler.

Üniversitenin yeni kurulmuş olmasının avantajlarının yanı sıra dezavantajlarıda vardır. Fiziki ayrı olma problemi öncelikli problemdir. Fakat Yapımına hızla devam edilen Yıldırım Beyazıt Külliyesi'nin tamamlanmasıyla birlikte üniversitenin tüm fakülteleri ve birimleri bir araya toplanacak ve bu fiziki problemde aşılmış olacaktır.

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi yeni kurulmuş bir üniversite olmasının avantajlı yanlarından biride daha önce kurulmuş olan birçok eski üniversitelerde var olan katı kalıplaşmış ilişkiler ağının aksine; Üniversite yönetimiyle, Öğretim üyeleriyle ve arkadaş çevresiyle oldukça insani ve samimi bir sosyal ilişkisel yanının bulunmasıdır.

Bunu yanı sıra daha önce de belirttiğim gibi alanında söz hakkına sahip olan profesyonel kadrosu ve eğitimde öğrenci odaklı eğitim tarzı bana göre Yıldırım Beyazıt Üniversitesinin artılarındandır.

"Sosyoloji" bugün Türkiye'de gittikçe önem kazanan Avrupa, Amerika'dakine yakın bir biçimde değer verilen ve ciddi çalışmaları ile ülkemizde ve dünyada çalışmalarıyla dikkatleri üzerine çeken önemli Sosyologların yetişmesiyle her geçen gün ülkemizde de gelişmekte ve ilerlemektedir.
Türkiye'de son yıllarda yaşanan Siyasal değişim ve dönüşümler Toplum mefhumunda da bazı değişmelere neden olmuş ve Toplumu önemseyen, gözeten ve öne çıkaran bir paradigma gelişmiştir.

Hepimiz hemen hergün parçası olduğumuz toplum hakkındaki fikirlerimizi milyonlarca kez dile getiriyoruz kendimizce birtakım analizler, çözümlemeler yapıyoruz. Kabaca bu yaptığımız bu düşünsel çabaların akademide bilimsel araştırma yöntemleri ve teknikleriyle daha genel geçer bir takım veriler elde etmek ve bunlar üzerinden evrensel, doğru ve geçerli analizler yapılabilmek ve bu analizler doğrultusunda toplumun istek ve ihtiyaçlarının belirlenmesi ve bu doğrultuda siyasal erke veya ilgili çözüm odaklarına raporlar sunarak toplumsal problemlerin çözümüne katkıda bulunmak için bu işi daha profesyonel bir biçimde yapabilmek için Yıldırım Beyazıt Üniversitesi sosyoloji bölümünü tercih ettim .

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Ankara'daki 5.DEVLET Üniversitesidir.
Üniversitenin başkent Ankara'da bulunması ve bir metropolkent olan Ankara'nın eğitim olanakları, günlük yaşam, sanatsal, tarihi ve siyasetin başkenti olması gibi avantajı barındırması açısından oldukça önemlidir.

Öte yandan Yıldırım Beyazıt Üniversitesinin mevcut öğretim üyesi kadrosu Türkiye'de alanında başarılı olan, alanında söz sahibi öğretim üyelerini bulundurması açısından oldukça değerlidir.

Ankara'nın eğitim olanakları, yabancı dil öğrenme fırsatları, Türkiye'de yapılan büyük çaplı konferans ve sempozyumların büyük bir kısmının bu şehirde gerçekleştirilmesi ve Ankara'da bulunan Araştırma geliştirme merkezleri, siviltoplum örgütleri, dernekler ve kuruluşlarla kişisel gelişiminize ve eğitiminize büyük ölçüde katkı sağlayacaktır.