Anlatsın
Giriş

İTÜ'ye yeni başlayacak olan öğrencilerden beklentileriniz nelerdir?

Transkript
Buraya gelen öğrenciden beklentilerimiz şöyle: Bu dört yıllık periyotta kendisine biçilmiş bir program var. Bu program, aceleyle hazırlanmış bir program değil; yıllara sari deneyimlerin aktarılmasıyla ve günün koşulları ile teknolojinin düşünülerek oluşturulmuş bir program. Beklenti, bu programın kendilerini adapte etmeleri ve belirli bir seviyeye gelmeleridir. İkincisi ise, gelişmenin ve teknolojinin gereği olarak sosyalleşmeleridir. Yani birçok alanda kendilerini geliştirmeleri ve çeşitli etkinliklere katılmalarını bekliyoruz.

Normal şartlarda ben kendimi bugün öğrenci statüsüne yerleştirsem, bu bakış açısıyla derslerimin yanı sıra birçok şeyi sorgulardım: Teknoloji nereye gidiyor? Kendime en uygun olan ne? Nasıl bir yetenek geliştirebilir ve bu benim için uygundur? O yolu anlamaya çalışırım ama daha başarılı olabilmem adına. Klasik olarak okula gidip gelmek veya sadece eğlenmek değil, bunların yanında çeşitli etkinliklere katılmak gerekmektedir. Biliyorsunuz ki üniversitemizde, yüz kırkı bulan kulüpler var. Bu kulüplerde yer almak, insanlarla etkileşimde bulunmak ve en büyük kazanım ise bunları yaparken kendimize uygun alanı keşfetmektir. Ben nerede başarılı olabilirim?

Belki de girdiğiniz mühendislik dalı, başlangıçta cazip görünüyordu, ama etkinliklere katıldığınızda "burası değil" diyebileceksiniz. Yani doğru alanı bulmak adına birçok etkinliğe katılmak önemli, ancak zamanınızı da israf etmemek gerekiyor. Zaman, en kıymetli sermayedir çünkü geriye alamadığınız tek değerli şey zamanınızdır. Para kazanabilirsiniz, kaybettiğiniz eşyayı yeniden elde edebilirsiniz ama zamanı iyi kullanmak gerekir.

Eğer iyi bir mühendis olmak istiyorsanız, mühendisliğin temelini oluşturan bilgiyi çok iyi almanız gerekmektedir. Bu, sadece geçici çözümlerle halletmek değil; gerçekten o bilgiyi köklü olarak kavramak ve sonrasında da kendinizi sevdiğiniz alanda başarılı bir şekilde yönlendirmek için önemlidir.
Bu metin otomatik olarak oluşturulmuştur. Hataları bildirerek geliştirilmesine katkı sağlayabilirsiniz.