İşletme Bölümü mezunu ne iş yapar? İş imkanları nelerdir?
Yunus Yıldız
Yunus Yıldız
Hazine Satış Grubu KOBİ Uzman Yardımcısı, DenizBank
Transkript

İşletme Bölümü mezunları çok fazla işte çalışabiliyor ve farklı alanlara yönelebiliyor çünkü her şeyi öğreniyorlar. Benim gördüğüm dersler finans ve hizmet sektörünün hepsini kapsıyor. 4 yılda inanılmaz bir tempoyla hepsini görüyorsunuz.

Mezunların %70’i çoğunlukla Denetim ve Muhasebe’yi tercih ediyor. Bunu anlayabiliyorum çünkü genellikle muhasebe ağırlıklı gidiyoruz. Bundan sonra Pazarlama, Finans, İnsan Kaynakları geliyor. Aslında İşletme mezunları Finans’a biraz uzak kalıyorlar çünkü biraz daha teknik bilgi gerektiriyor. İşletme’yi tercih edenler biraz daha iletişim odaklı oluyorlar. Bundan dolayı Denetim, Muhasebe, Pazarlama, Satış ve İnsan Kaynakları’nı tercih ediyorlar.

Arkadaşlarımın arasından sadece iki kişi Finans’ı seçti. Onlardan biri de benim. İkimiz de Denizbank’ta başladık. O da Hazine’de çalışıyor. Bunun dışında Denetim, İnsan Kaynakları gibi alanlara yönelen, hostes ve yazılımcı olan, arkadaşlarım da var. Bu bölümde çok fazla iş olanağı mevcut ama ilk önce kendinizi geliştirmeniz gerekiyor.

Bu soruya verilmiş 98 cevap daha var.