Koton Ürün Planlama Ekibi olarak nasıl projeler üzerinde çalışıyorsunuz?
Fatih Turan
Fatih Turan
Ürün Planlama Müdürü, Koton
Transkript

Koton olarak çok hızlı büyüyen bir firmayız. Değişen dünyaya, ekonomik ve kültürel koşullara hızlı bir şekilde uyum sağlamamız ve değişimi yönetebilmemiz gerekiyor. Bundan dolayı sürekli yeni projelere ihtiyacımız oluyor. Bugün ihtiyacımız olan yapılara yarın ihtiyacımız olmuyor, yeni bir yapıya geçmemiz gerekiyor. Bu yüzden birçok projemiz var. Bu projeler için hem yönetici hem de uzman seviyesinde Proje Yöneticileri atıyoruz.

Ben de bugüne kadar bulunduğum süreçte 3-4 projeyi yönettim, 3-4 tanesinde de katılımcı olarak çalıştım. Arkadaşlarımız yaptıkları iş dışında proje yönetimi konusunda kendilerini geliştirebiliyorlar. Proje süreçlerinde arka planda hesaplama mantığına girdikleri için ve global olarak düşündükleri için kendilerini çok iyi geliştirme fırsatı buluyorlar.

Örnek olarak benim yönettiğim Attribute Projesi ve benim de içinde bulunduğum OTB Planı projemiz vardı. Alım planı, indirim optimizasyonu, mağazalara otomatik ürün destekleme projelerimiz vardı. Bunların hepsi başlı başına çok büyük projeler ve bu projelerde hem yönetici hem de uzman seviyesinde arkadaşlar haftalık olarak toplanıp beyin fırtınası yaparak projeyi en iyi şekilde, en kısa sürede ve en düşük maliyetle nasıl hayata geçirebileceklerinin çalışmasını yapıyorlar. Bu da açıkçası tüm çalışanların kendilerini hızlı bir şekilde geliştirmelerini sağlıyor.

Bu soruya verilmiş 2 cevap daha var.