S S Ladder'ı anlatmak için ilk önce otomotivin yaşadığı değişimden bahsetmek gerekiyor. Son zamanlarda fuarları veya normal medyayı takip ediyorsanız, mobility kelimesinin sıkça duyulmaya başladığını fark etmişsinizdir. Bütün otomotiv şirketleri de mobility konusunda girişimlerde ve projelerde bulunuyor. Ancak, otomotiv ile mobility arasındaki farkı iyi anlamak lazım. Mobility otomotiv değildir; fakat mobility içerindeki en önemli partnerlerden biri otomotiv şirketleridir. Bunun dışında da farklı partnerler bulunuyor.
Mobilite dediğimiz konsept, aslında birden fazla sektörü kapsıyor. Bunun altyapısından üst yapısına, yan sanayisinden ana şirketlere ve belki de son kullanıcıya, belediyelere kadar birçok farklı aktör var. Şimdi böyle bir sektör gelişirken ve otomotiv sektörü de bu yönde şekillenirken, otomotiv sektörünün bu gelişime ayak uyduracak adımlar atması gerekiyor.
Bu adımlardan biri, Farplus Şirketler Grubu adına Sesam'ın yaptığı şeydir. Bu değişim içerisinde, birbirlerini tanımayan farklı sektör aktörlerinin birlikte çalışıp inovatif ve katma değerli projeler geliştirmesini sağlar. Bunun adı aslında terminoloji olarak "service design" yani bir proje geliştirme yöntemidir. Bir hizmetin, en başından en sonuna kadar, bütün adımlarının dahil olduğu ve senkron bir şekilde çalışır halde planlanması ve bu adımların tasarlanması gereken bir süreçtir. Bu bir parça, bir araç veya bir aracın içinde çalıştığı bir sistem de olabilir. Mobilite konsepti içerisinde bu projenin bütün adımlarıyla ele alınması ve sevk ve idare edilmesi, varsa üretim işlemlerinin gerçekleştirilmesi "service design" olarak adlandırılıyor.
Terminoloji içerisinde aslında Siam, bir servis dizayn şirketidir. Bunun örnekleri dünya üzerinde IDEO gibi farklı firmalar da bulunmaktadır. Ancak, bizim Siam olarak şöyle bir farkımız var: Birincisi, biz otomotiv tecrübesine ve geçmişine sahip bir şirketiz. Dolayısıyla mobilite içerisindeki bir partnerle çalışırken bilgi giriş eşiğimiz çok yüksek; yani hangi sektörden bahsettiklerini anlamaya çalışmıyoruz, biz zaten o konuda bilgiliyiz. Bu birinci artımız. İkinci artımız ise, aynı zamanda Fplus gibi bir şirket grubu içerisinde yer alıyoruz. Dolayısıyla, geliştirdiğimiz projelerin üretim adımlarını da üstlenebiliyoruz.
Bu ne demek? Bir müşteri bizimle çalıştığı takdirde, yalnızca bir danışman şirket olarak fikir geliştirmiyoruz; aynı zamanda bu fikri üretim adımına ve hatta uygulama aşamasına kadar götürebiliyoruz. Bu da, insanlara sunmuş olduğumuz terminolojik tanım olarak "anahtar teslim çözüm" sunmak anlamına geliyor. Biz, bu konuda mobilite çözümleri sunan, inovatif ve katma değerli projeler üreten, anahtar teslim çözümler sunan bir şirket kurduk.
Bu metin otomatik olarak oluşturulmuştur. Hataları bildirerek geliştirilmesine katkı sağlayabilirsiniz.