Arvato olarak nasıl adaylar arıyorsunuz?
Naime Başaran
Naime Başaran
İşe Alım Süpervizörü, Arvato CRM Türkiye
Transkript

Arvato olarak globalden gelen bazı değerlerimiz, bu değerleri ölçümlemek için bazı yetkinliklerimiz ve değerlerimizi destekleyen liderlik mottolarımız var. Aslında her Arvato çalışanı geleceğin lideri olduğu için bu liderlik mottolarını ve yönlerini Arvato içinde sergileyebilecek adaylar bizim tercihimizdir. Biz burada her departman için ayrı bir teknik bilgi bekleyebiliyoruz ama bunun yanında bizim için önemli olan şey yetkinliktir.

Yetkinlik; kişinin iş hayatında edindiği bilgi, mevcut becerisi ve bunları tutumlara dönüştürme durumudur. Bilgi, beceri ve tutumların tamamı şeklindedir. Bizim de yetkinliği değerlendirirken yetkinlik bazlı mülakat yapmak en temel değerlendirme aracımızdır. Ayrıca farklı envanterler ve Assessment Center uygulamalarıyla da bu süreci destekliyoruz.

Bahsettiğimiz yetkinlikler; işbirliği kurmak, iyi birtakım oyuncusu olmak, kişinin kendini iyi ifade edebilmesi, çözüm ve sonuç odaklı olması, sonuca giderken başarı odaklı olması, dijitalleşen çağa ayak uydurması, yaratıcı ve inovatif fikirli olması, yaptığı işi geliştirebilmesidir. Bu yetkinlikler farklı pozisyonlarda farklı davranış göstergeleriyle ortaya çıkabilir ama her adayda Arvato olarak beklediğimiz genel yetkinlikler bunlardır.