EY Türkiye olarak nasıl adaylar arıyorsunuz? Burası nasıl adaylar için uygun bir şirket?
Transkript

Aradığımız kişinin hayatta ne yapmak istediğini bilmesi, kendini iyi tanıması ve kararlarını önceden vermesi gerekiyor. Sadece işi olsun diye iş başvurusu yapmayan, başvurduğu mesleği yapmak isteyip kendini bu şekilde yetiştirmiş insan arıyorum. Daha sonra ben onu donatıp yetiştirerek dört dörtlük yapacağım.

Arkadaşlar denetim veya danışmanlık şirketine başvurup biraz hazırlık yapıyorlar ama daha da araştırmaları lazım. Mesleğin ne olduğunu, artılarını ve eksilerini, o mesleğe nasıl katma değer sağlayacaklarını toplantıya gelmeden araştırmaları gerekiyor. Böylece kişinin mesleğe bir değer verdiği ve saygı duyduğu anlaşılıyor çünkü saygı duymadan başarı beklenemez.

Arkadaşların hepsi EY’ı çok istediğini söylüyor ama neden? Bazıları denetçi olmak istediğini söylüyor ama hayatında hiç merak edip denetim raporu görmemiş. O zaman neden denetim istiyor? Bu yüzden biraz hazırlanmak, istemek, sevmek lazım. Ben bu mesleği seveceğine ve layıkıyla yapacağına inandığım, bunun için kendini hazırlamış insanlar arıyorum. Ben en çok görüşmelerde bunu soruyorum.

Bizim en önemli önceliğimiz müşteridir. Müşteri bacağının kuvvetli olabilmesi için kişinin ağzının laf yapması ve girişken olması lazım. Üniversite sınavlarında Türkiye birincisi bile olsa kendini iyi tanıtamıyorsa, karşı tarafa o sıcaklığı hissettiremiyorsa olmaz çünkü biz makine değil insanız. İnsani bir iş yapıyoruz ve aradığımız kişilerin de insani becerilerinin önde olması gerektiğini düşünüyoruz. Ben görüşmelerde kişiye kendi isteğiyle ve çabasıyla ilk kez ne zaman çalışıp para kazandığını soruyorum.