Access Consciousness nedir?
Transkript

Access Consciousness’ın Türkçe karşılığı, bilince erişim demektir. Bir Amerikan öğretisidir ve merkezi Texas’tadır. Access Consciousness’ın içinde çok geniş bir yapı var. Başlayacağınız ilk nokta Bars Terapisi’dir. Bunun dışında Beden Terapisi ve felsefeyi anlatan ana sınıflarımız var.

Access Consciousness’ı diğer öğretilerden ayıran en büyük özellik; Nörolog Jeffrey Fannin'in yaklaşık 1 sene 300 kişi üzerinde yaptığı Bars ve Beden Terapileri sonucunda, kişilerin nöronlarındaki değişimleri, bu değişimlerin davranışlarına nasıl yansıdığı, kişinin değişen bu davranış kalıplarından sonra evrene ve hayata olan uyumluluğunun nasıl değiştiğiyle alakalı yapılan bir çalışmadır. Şu anda da bu değişen davranış kalıplarının insanları daha da ileriye götürebilmesi için neye ihtiyaç olduğu ve bu çalışmanın nasıl devam edeceği konusunda ikinci setup çalışması yapılıyor.

Sistemin içinde son 2 senedir Ana Lisans Eğitmeni olarak çok ciddi miktarda Nörolog, Psikolog ve Psikiyatr oluşmaya başladı. Kanada’da Dr. Terry’nin bir araştırması yayınlandı, biz de Nisan’ın sonunda web sitemizde yayınlayacağız; Kendisi yaklaşık 1 sene boyunca hastaları üzerinde anksiyete, panik atak, şizofren ve bipolarla alakalı Bars üzerinden çalışmalar yaptı. Bu çalışma, hangi hormonların değiştiğini, nöronların nasıl bir etkisi olduğunu, kişinin davranışlarının nasıl değiştiğini açıklayan bir çalışmaydı. Dolayısıyla Access’in yaygın olma şekli genellikle enerji üzerine oluyor ancak bu işin bir konvasyonel tarafı da var. Her öğretide olduğu gibi Access’te de böyle. Bu tamamen eğitmenin çabasıyla, araştırma potansiyeliyle, bu işe vakit ayırmasıyla doğru orantılı olarak değişiyor. Bizim koçluk zamanlarımızda birçok arkadaşımız koçluğu da kendi bakış açısıyla yapmaya başlamıştı. Bu tamamen sizin şahsi talebinizle alakalı değişiyor.

Ben bu işe çok fazla vakit harcıyorum. Çok fazla okuyorum ve nöronlara takmış vaziyetteyim. Nöronların nasıl değişim geçirdiğini ve insanların nasıl bu kadar değiştiğini araştırıyorum. Dolayısıyla Access’in diğer öğretilerden açık ara tek farkı bugün için bu. Biz bu çalışmaları takip etmeye devam ediyoruz, bizi takip edenler de bu yenilenen bilgileri bizim sayemizde öğrenebilirler.