Pfizer'de nasıl uluslararası kariyer fırsatları var?
Cem Açık
Cem Açık
Pfizer Türkiye Genel Müdürü, Pfizer
Transkript

Türkiye’deki bütün şirketleri gördüğümü iddia edemem ama danışmanlık yaptığım sürede oldukça fazla şirkette çalıştım. Pfizer kadar yurtdışına dönük ve yurtdışına lider ihraç eden başka bir şirket görmedim. Bu yüzden Pfizer Türkiyebu alanda bir lider çünkü Pfizer Global’in çok entegre olmuş bir parçası.

Bizim job posting dediğimiz uluslararası bir sürecimiz var. Pfizer Global’de açılan bütün pozisyonlar tüm Pfizer'lere açılıyor. Dolayısıyla buradan herhangi bir kariyer hedeflediğinizde Pfizer Endonezya’da nasıl bir Kalite Müdürlüğü olduğunu, Pfizer Amerika’da nasıl bir Medikal Lider arandığını görüp başvurabiliyorsunuz. Eğer kalifikasyonlarınız da uygunsa kişiden, işten, ırktan, dinden bağımsız bir şekilde mülakatlara girip değerlendirme sürecinden geçiyorsunuz. Herhangi bir Pfizer kariyer sayfasına bakarsanız Pfizer’inAmerika’ya, İngiltere’ye, Avrupa’ya, Asya’ya, Dubai’ye, Afrika’ya, Güney Amerika’ya yetenek ihraç ettiğini görürsünüz çünkü Pfizer Türkiye’nin kendini geliştirme ve çok potansiyel liderler alma misyonu var. Bu yüzden Pfizer Türkiye’de belli bir başarı yakaladıktan sonra yurtdışı için çok ciddi adaylar çıkıyor ve Pfizer Türkiye’nin yetiştirdiği liderlerin çok iyi bir repütasyonuoluyor.

Ben de iki tane yurtdışı rolü yaptım, sonra tekrar Pfizer Türkiye’ye döndüm. Bu tek yönlü bir kariyer de değil. Yurtdışında bazı sorumluluklar alıp Pfizer Türkiye’ye dönerek daha büyük sorumluluklar alabiliyorsunuz. Dolayısıyla gördüğüm en açık şirket. Bunu yapmak için tek engel sizsiniz veya burada kariyerinizde ilerlemek için herhangi bir engeliniz yok.

Bu soruya verilmiş 4 cevap daha var.