İlaç sektöründe çalışmayı düşünen öğrenci ve yeni mezunlara tavsiyeleriniz nelerdir?
Ahmet Giray Ölmez
Ahmet Giray Ölmez
Doğu Avrupa Bölgesi Ticari Lideri, Pfizer
Transkript

Benim bakış açıma göre çalışma hayatı sektörlere göre değişmiyor. Daha çok aldığınız spesifik role, çalıştığınız şirketin kültürüne ve yöneticinize göre değişiyor. Bu yüzden sadece ilaç sektörüne katılmak isteyenlere tavsiye vermem çok doğru olmaz ama genel olarak herhangi bir sektörde iş hayatına katılmak isteyen gençlere birkaç öneride bulunabilirim.

Özellikle günümüzün çalışma hayatında, herkesin benzer işler yaptığı bir dünyada sizin daha farklısını ve iyisini yapmanız gerekiyor. Bunun için de birkaç gereksinim var. İlk olarak öğrenmeyi ve kişisel gelişimi hiçbir zaman bırakmamanız lazım. Sürekli merak edip araştırmanız ve yeni şeyler keşfetmeniz lazım çünkü merak duygusu olmayan insanların farklı bir şey yaratmasını beklemek zor oluyor. Artık her şirkette bir İnovasyondepartmanı var ama aslında inovasyon kişinin kendisinde bitiyor. Dolayısıyla üniversitelerde kazandığınız merak duygusunu iş hayatında yaşatmanızı tavsiye ederim.

Bunun yanında çok önemsenmeyen veya dillendirilmeyen eski moda iş disiplini kavramı var. Özellikle farklı iletişim kanallarına maruz kalıp bir konuya odaklanmakta zorlandığımız bir çağda, disiplinli ve sabırlı bir şekilde bir şeyle uğraşma kabiliyeti şu anda fark yaratıyor çünkü insanlar ya hemen pes ediyor ya da sıkılıyor. Aslında büyük başarılar genelde pes etme ve sıkılma hevesini atlayıp sabır göstererek bir şeyler çıkarmaya uğraşanlardan geliyor. Dolayısıyla bu konuda da kendilerini biraz disipline etmelerinin faydalı olacağını düşünüyorum.

Bu soruya verilmiş 1 cevap daha var.