Ürün Güvenliği alanında çalışmak isteyen yeni mezun ve öğrencilere tavsiyeleriniz nelerdir?
Serpil Ürek
Serpil Ürek
Ürün Güvenliği Müdürü, Migros
Transkript

Ürün Güvenliği ya da Kalite alanında çalışmak isteyen arkadaşların üniversitedeki bölüm derslerini çok iyi dinlemelerini tavsiye ediyorum çünkü bölüm derslerindeki Kalite ve Ürün Güvenliği’yle ilgili bilgileri mesleklerinde çok ciddi bir şekilde kullanacakları için bu bilgiler hayati önem taşıyor. Arkadaşlarımız belki Mikrobiyoloji dersini sevmeyebilir ama o dersi iyi öğrenmeleri gerekiyor çünkü özellikle gıdalarla çalışırken hangi patojen mikroorganizmalarının insan sağlığına etki ettiği çok önemli olabilir. Dolayısıyla üniversitedeki derslerini, özellikle bölüm derslerini hakkıyla öğrenmeye çalışsınlar.

Bir diğer tavsiyem; günceli takip etsinler. Tedarikçinin, ürünlerin ve müşterinin alışveriş alışkanlıklarının nereye gittiğini takip etmeleri gerekiyor. Günümüzde zaten bunları sosyal medyayla birlikte takip etmemek imkansız. Yasal mevzuatları güncel hayatlarının içerisine katsınlar. En azından okulda bu konuyla ilgili biraz bile bilgi sahibi olsalar, bu bilgiler onlara yol çizer diye düşünüyorum.

Üçüncü tavsiyem; iletişimlerini yüksek tutsunlar. Özellikle Kalite ve Ürün Güvenliği gibi alanlarda çalışan insanların iletişim kabiliyetinin yüksek olması gerekiyor çünkü biz Ürün Güvenliği Departmanı olarak birilerini sürekli ikna etmek, doğruları anlatmak ve yasal mevzuatları da arkamıza alarak kendimizi ispatlamak zorundayız. Böyle bir misyonumuz olduğu için arkadaşlarımızın iletişim kabiliyetlerinin ve karşılarındakini anlayıp anlatma kabiliyetlerininyüksek olması gerekiyor. Bu anlamda kendilerini kişisel olarak yetiştirirlerse fevkalade olur diye düşünüyorum.