Migros'ta bir projenin fikir aşamasından hayata geçme sürecini anlatır mısınız?
Aydın Ferit Cansever
Aydın Ferit Cansever
İş Geliştirme ve Süreç Yönetimi Grup Müdürü, Migros
Transkript

Fikir aşaması birçok noktadan tetiklenebiliyor. Genç arkadaşlarla çalışıyoruz, departmanımızın yaş ortalaması da oldukça genç. Dolayısıyla arkadaşların yeni fikirlerini getirme şansları var veya diğer departmanlar tarafından da talepler olabiliyor. Biz tüm çevreden gelecek fikirlere açığız ve hepsini değerlendiriyoruz.

Bir fikir ortaya çıkmaya başladıktan sonra kendi içimizde münazara yaparak o fikri olgunlaştırmaya çalışıyoruz. Ardından ilgili departmanları konuyla ilgili biraz yokluyoruz. Ana oyuncular o fikirde mutabıksa biz daha fazla çalışmaya başlayarak süreci dizayn ediyoruz. Bu aşamada eğer gerek varsa partnerarayışları da devreye giriyor. Onlarla da görüşmeye devam ettikten sonra bir iş akışı oluşuyor. Burada ticari faaliyetleri ve sözleşmeleri görüşüyoruz. İş Geliştirme olarak bunu birçok firmadan farklı şekilde biz yapıyoruz ve ardından Hukuk Departmanı, mali süreçler için Mali İşler Departmanı, satış süreçleri için Satış Departmanı devreye giriyor. Son olarak da dizayn dökümanınıkonuşuyoruz ve bu aşamadan sonra iş tamamlanıyor.

Eskiden bazı süreçler sadece süreç olarak uygulanabilirdi ama artık %99’u dijital dünyada yaşadığımız için IT ile bitiyor. Bundan sonrası IT’ye o dökümandaki ana faktörleri anlatmak ve sürecin IT bacağını dizayn etmelerinisağlamak kalıyor. Bunun sonucunda biz tekrar yazılımı geri alıyoruz, onu da test ederek geribildirimler alıyoruz. Müşteriye sunulabilecek en iyi hale getirdikten sonra süreçleri sahada uygulamaya başlıyoruz ve müşterilerimize sunuyoruz.