Koton'da çalışan bağlılığını artırmak için neler yapıyorsunuz?
Transkript

Çalışan bağlılığını arttırmak için yaptığımız en kuvvetli uygulamalar ödül programlarımızdır çünkü kazanan bir kültür yaratmaya çalışıyoruz. Kültürümüzü değiştirirken Kotonluların kazanması ve onlar için bir faydası olması da önemli. Genel müdürlükte, globalde, mağazalarda, lojistik ve depoda uyguladığımız ve yeni hayata geçirdiğimiz çok ciddi ödül programları var. Çalışanlarımız da bu programları çok sevdi.

Çalışanlarımızın gönüllü olduğu sosyal etkinliklerimiz var ve kendi içinde 4 oluşuma ayrılıyor. Bütçelerin ve uygulamaların hepsini Koton çalışanları yapıyor. Benim de en çok sevdiğim kulüplerden bir tanesi; Gezi Yemek Kulübümüz çünkü gezmeyi ve yemeyi çok seviyorum.

Bunun dışında Koton Gastro Fest, yemekhanede farklı etkinlikler, hafta sonu gezileri gibi birçok cezbedici farklı aktivite yapılıyor. Koton Etkinlik Kulübü, Koton Spor Kulübü ve Sosyal Sorumluluk Komitemiz var. Çalışanlarımızın yaptığı gönüllü işler İnsan Kaynakları’nın ya da farklı birimlerin yaptığı işlerden daha keyifli ve zevkli olduğu için katılım da daha çok oluyor. Dışarıda kendi hobisine uygun etkinliklere katılmak veya bir takım aktiviteler yapmak isteyen çalışanları bir şirket ortamında yakalayabiliyorsak onlar da çok mutlu oluyor. Dolayısıyla Koton Sosyal, çalışan bağlılığına katkı sağlayan en önemli oluşumlardan bir tanesi. Bir İK Yöneticisi olarak çalışanlardan gelen bir oluşum olmasının özellikle altını çizmek istiyorum.

İçeride yaşattığımız Koton anları da var. Çalışanlarımıza hiç beklemedikleri anlarında bir takım sürprizler yaşatıyoruz. Çalışan bağlılığını arttıracak en önemli etkinlikler kişilerin kariyer gelişimlerine hitap eden etkinliklerdir.

Bu yıl içerisinde Koton Akademi Online’ı hayata geçirdik. Tüm Türkiye’de yaklaşık 8000 kişilik bir grupla online bir öğrenme platformu kurduk. İçinde TEDx videoları, kitap özetleri, makaleler, katalog, gelişim ve hobi eğitimleri var. Oldukça büyük bir organizasyon olduğu için sadece sınıf içi eğitimlerle dokunamayız. Bu yüzden online, mobil, 7/24 ulaşabileceğiniz güzel ve keyifli eğitimler veriyoruz. Bunun dışında sınıf içi eğitimler, Koton ve liderlik gelişim programları, fark yaratan çalışan programları çalışan bağlılığını arttıran önemli unsurlardır.