Sizi başarıya götüren olmazsa olmaz üç şey nedir?
Kına Demirel
Kına Demirel
Marka İletişimi ve CRM Direktörü, Migros
Transkript

İşimden dolayı hayatımda hem ünlü insanlarla hem de iş hayatında başarılı olmuş platformların yöneticileriyle bir arada olma fırsatı buldum. Ben onlarda tutkuları olduğunu gördüm. Yaptıkları işle ilgili o kadar tutkulu oluyorlar ki; o tutku kendilerini geliştirme, yenilikleri fark etme ve bunları hayata geçirme gibi bir amaç sağlıyor. İnsanlar o tutkuyla başarıya doğru çok daha hızlı koşuyor. 

Başarının içinde tabii ki şans var ama çalışmak da çok önemlidir. Benim çalıştığım bütün başarılı yönetmenler, ünlüler veya iş insanlarının hepsi çok disiplinli, çok çalışkanlar ve verdikleri sözleri tutuyorlar. Dolayısıyla çalışmak bu başarının bir temelidir.

Üçüncü en büyük etken de ekiptir. Bu ekipler sadece çalışma arkadaşlarınız değil, aynı zamanda ev hayatınızdaki ekiplerdir. Başarınız kesinlikle sizin şahsi başarınız olamıyor. Kesinlikle çok iyi bir ekibe sahip olmanız lazım çünkü ekibiniz ne kadar iyiyse, başarınız da o kadar yüksek olur. Ekibinizi siz ne kadar geliştirirseniz, o ekip de sizi o kadar yukarı doğru taşır. O ekip gerek şirketinizdeki arkadaşlarınız, gerekse özel hayatınızdaki insanlar olabilir. Dolayısıyla çevrenizdeki insanlar sizi başarıya taşır.

Bu soruya verilmiş 1 cevap daha var.