Koton Ürün Planlama Ekibinde nasıl kariyer fırsatları var?
Serkan Özkan
Serkan Özkan
Mağaza Planlama Müdürü, Koton
Transkript

Bana göre Ürün Planlama Ekibi şirketin kalbi konumunda yer alıyor. Şirketin satış bütçesinde aktif olarak rol alıp bu bütçeyi planlar, yaptığı planla BuyingEkibi yol gösterir ve geçmişteki performansa, gelecekteki bütçeye paralel olarak destek olur. Daha sonra bu ürünlerin Tedarik Ekibi’ne doğru zamanda doğru adette verilmesini sağlayarak Tedarik Ekibi’ni doğru yönlendirir ve ürünler geldikten sonra Lojistik Ekibi’nin bu ürünleri doğru mağazalara doğru zamanda göndermesini sağlar. 

Ürün Planlama, şirkette Planlama dışındaki tüm departmanlara dokunur. Dolayısıyla kariyer fırsatlarına sadece Planlama olarak bakmamak lazım. Bizim tüm iş kollarımızda bu planlamayı yapabilen farklı yerlere yönelme ve eğilme durumumuz da olabiliyor. Tabii ki bu tamamen kişinin tercihine ve yönelimine bağlıdır. Ürün Planlama veya Merchandise Planner dediğimiz arkadaşlar Ürün Planlama Departmanı’nda veya Store Planlama Departmanı’nda kariyerlerine devam ederler ve şirketin her tarafındaki planlamaya dahil olabilecek bir pozisyonda olurlar. 

Sayısız kariyer fırsatı var ve çok dinamik bir şirketiz. Devamlı yeni markalara, yeni projelere, yeni ülkelere açılım yapıyoruz. Dolayısıyla yurtdışına açılım fırsatı veya yurtdışındaki satış ve planlamaya kayma imkanı olabiliyor. StorePlanning; ülkelerin sezon içindeki bütçesini ve mağaza yönetimlerini yapıyor ve oraya destek veren ekibe yönelim olabiliyor. Departman içinde bir arada bu kadar çalıştıktan sonra kişinin hangi tarafa geçeceğine kendisi karar verir. Bu yüzden bir sınır yok, sınırsız şekilde kariyer fırsatları açık diyebilirim.

Bu soruya verilmiş 1 cevap daha var.