METRO Türkiye mağazalarında çalışmak nasıl bir deneyim?
Bülend Avcı
Bülend Avcı
Mağaza İşletme Müdürü, METRO Türkiye
Transkript

Gerçekten anlatılmaz yaşanır tarzında bir deneyim, onu söyleyebilirim. Gerçekten çok uluslu, özellikle sektöründe dünya lideri olan, müşteri ve insan odaklı bir firmada çalışmak her şeyden önce büyük bir güç ve onur, onu söyleyebilirim. Mağazamızı her gün açtığımızda yeni bir başlangıca yelken açıyoruz. Özellikle öğrenmeye çok meyilli bir kişiyseniz her gün öğrenebileceğiniz çok büyük bir plato var, bu gerçekten çok büyük bir avantaj. Bizim işimizin büyük bir kısmı ofisten ziyade sahada geçiyor. Mağazaya günlük yaklaşık 6-7 bin tane müşteri girişi oluyor. Burada kontakt kurduğunuz müşterilerden ya da elemanlardan o kadar çok şey öğrenebiliyorsunuz ki, network’ünüz o anlamda o kadar çok artıyor ki bu gerçekten paha biçilemez bir kazanım oluyor. Bu benim açımdan çok önemli etmenlerden bir tanesi.

Buna ek olarak; ben mağazalarımızı bir okul olarak nitelendiriyorum. Özellikle çalışanlarımız burada başladıkları zaman teknik bazı edinimler elde ediyorlar. Ürün yönetim sistemiyle, mal yönetim sistemiyle ilgili, mal yönetim sistemiyle ilgili terimsel konulara, perakendecilikle alakalı konulara mutlaka hakim oluyorlar. Onlarla ilgili kalifikasyonları artıyor.

Buna ek olarak benim önem verdiğim konulardan bir tanesi de; özellikle okul olmanın niteliğiyle gerçekten Metro kültürünü de edinebiliyorlar. Metro kültüründen bahsettiğimde müşteri odaklı olmak, sonuç odaklı olmak, takım çalışmasına yatkın olmak, inisiyatif kullanmak insana farklı bir bakış açısı sağlıyor.