Koruncuk Vakfı'ndaki kurumsal bağış modellerinden bahsedebilir misiniz?
Pelin Kara
Pelin Kara
Kurumsal Projeler Koordinatörü, Koruncuk Vakfı
Transkript

Ben her toplantı öncesi hep aynı cümleyi kuruyorum: bu masada bembeyaz bir sayfa var. Sizin beklentileriniz ve bizim ihtiyaçlarımız doğrultusunda bu sayfayı birlikte doldurmaya çalışacağız.

Model olarak baktığımızda ürün birlikteliği dediğimiz bağış modeli hem kurumlar hem tüketici hem de bağışçılar tarafından son derece beğenilen ve ilgi gören bir model. Ürün birlikteliği dediğimiz çalışmayı başarıyla pek çok kurumla yıllardır sürdürüyoruz. Herhangi bir üründen elde edilen gelirin bir miktarı Koruncuk Vakfı’na bağış olarak geliyor. Buna ek olarak “1 TL’ye değişir dünya!” sloganının çok yakıştığı bir başka çalışmamız var. Bu çalışmada 1 TL’lik bağış imkanı sağlanıyor. Kurumsal bağış modelleri ve kurumsal sertifikalardan söz etmek de mümkün. Özel günlerde şirketlerin çok talepte bulunduğu teşekkür veya kutlama sertifikası gibi düşünebilirsiniz. Biz bunları vakıf içerisinde düzenleyip kurumlara gönderiyoruz.

Her kurumla öncelikle ihtiyaçlarımız üzerine konuşuyoruz. Bizim bir köyümüz var. O köyde toplu iğneden çarşafa, yastıktan kaleme kadar her şeye ihtiyaç var. Bunları projelendirerek kurumlara sunuyoruz. Buna ek olarak, öğrenci bursları gibi seçeneklerimiz de oluyor. Kurumlar hangisini tercih ederse oradan ilerliyoruz.