Şimdi ve gelecek uzayda. Biz de bu alanda kendimize bir yer edinmesi, yeni kesiflerde, yeni icatlar da bulunmalı ve evrendeki yerimizi bilmeliyiz. Uzay geçmiş ve gelecek aramızdaki bağdır.
Matematik, fizik, kimya alanlarında iyi olması gerekir. Düşünce bazında ise 3B düşünebilme, analitik düşünce ve hayalgücü de içerir. Ve asla pes etmemelidir. Çünkü çalışma alanımız ve labaratuvarımız uzay.
Ülkeden ülkeye değişmektedir. Özel sektör veya devlette olmanızda veya akademik olarak devam etmeniz de bunu değiştirir. Ama genelde ortalama 5.000 ile 12.000 ₺ arasında almaktadırlar.
Birinci sınıfta genelde temel dersler alınmaktadır. Matematik, Fizik, Astronomiye Giriş, İngilizce gibi. Ama sınıfınız yükseldikçe de zorlaşmaktadır. Diferansiyel Denklemler, Programlama, Astrofizik, Kuantum Fiziği, Optik Labaratuvarı, Kısmı Dereceden Diferansiyel Denklemler, Çift Yıldızlar, Gök Mekaniği, Gezegen Evrimleri gibi bir çok ders vardır. Ayrıntılı bilgiyi Ankara Üniversitesi için linkte bulabilirsiniz.
http://astronomy.science.ankara.edu.tr/ders-katalogu/
Astronomi de tıp ve mühendislik ile eşdeğer derece de zordur. Öncelikle iyi bir matematik, fizik ve kimya bilmeniz gerekir. Analitik düşünce, hayal gücünüzde burada önemli bir yer oluşturmaktadır. Astronomi gereği labaratuvar ortamı uzaydır.
Astronomi bölümü bir doğal bilimler bölümüdür. Doğal bilimlerle alınan her yerde iş bulabilmektedir. Bölümden mezun olunca astronom unvanı alırsınız. Astronom olarak, gözlemevlerinde, uzay araştırma merkezlerinde, meteoroliji istasyonlarında, uydu fırlatma merkezlerinde, uzay ve havacılıkta iş bulabilirsiniz. Ayrıca üniversitede akademik olarakta devam edebilirsiniz. Yüksek lisansta astrofizik, astrobiyolog gibi unvanları da alabilir ve bu sektörlerde de çalışabilirsiniz.