Ben İzmir Ekonomi Üniversitesi yazılım mühendisliği mezunuyum. Lisede, babamın bir yazılım şirketine gitmem konusunda çok etkisi oldu. Orada yazılımcılarla bayağı muhabbeti vardı ve beni sürekli tanıştırıyordu. Onlar, bilgisayar yazılımı konusunu aklıma soktular. Daha sonra bilgisayar seçeceğimde elektrik-elektronik gibi alanlarla pek bir ilgim olmadığından yazılım mühendisliğini tercih ettim. Bu alanda programlama ve yazılım mimarisi açısından daha verimli olacağıma inanıyordum. Şu an Bilkent'te yüksek lisans yapıyorum.
Üniversitede öğretilenlerin mezun olduktan sonra doğrudan iş yapabileceğim şeyler olmadığını düşünmüyorum. Buradaki çoğu kişi, üniversitede öğrendiklerinin temelini zaten almıyor. Şu anki yaptıkları şeylerin temelleri üniversitede öğretilmiyor. Bir de yapmak istediğin şeyi nasıl aratacağını öğreniyorsun; bir şey yapmak istiyorsun ama hangi adımları izlemen gerektiğini öğreniyorsun. Genellikle bu süreç hobi üstüne kurulu.
Programlamayı seven biri, “Nasıl başlayacağım, ne yapmalıyım?” diye düşünüyorsa, ne yapmak istediğini bulup onun üzerine gitmeli. Bu şekilde eğlenceli ve keyif alacağı bir alan bulmuş olur. Mesela oyun yapanlar var; biri diyordur ki, “Ben böyle bir oyun yapmak istiyorum.” Oyununu yapıyor; merakı için yapıyor, yoksa sadece bir şeyler öğrenmek için uğraşmıyor. Biraz başlar, bir ay sonra sıkılabilir. Ama sürekli seni motive edecek, eğlenceli ve heyecan duyacağın bir şeyler bulursan, daha verimli oluyor. Arkadaşlarına gösterip hava atabileceğin projelerle ilerlemek, motivasyonu artırıyor.
Bu metin otomatik olarak oluşturulmuştur. Hataları bildirerek geliştirilmesine katkı sağlayabilirsiniz.