Anlatsın
Giriş
Çelebi Hava Servisi Planlama ekibinin görev ve sorumlulukları nelerdir?
Transkript
Planlama ekibi olarak öncelikli sorumluluğumuz, hizmet verdiğimiz tüm havalimanlarında kaynak planlama çalışmalarının optimum düzeyde yapılmasını sağlamaktır. Bu çalışmaları, kısa, orta ve uzun vadede öngördüğümüz hizmet taleplerinin büyüklüğüne göre gerçekleştiriyoruz. Bu çalışmalar sonucunda, tüm lokasyonlarımızdaki personel sayıları, yapacağımız ekipman ve teçhizat yatırımları ile bağlı hizmetlere göre oluşan giderlerin büyüklüğü ortaya çıkmaktadır.

İstasyonlarımızdaki hizmet üretkenlik ve verimlilik hedeflerinin belirlenmesi ve takibi konusunda da sorumluluklarımız bulunmaktadır. Ayrıca, hizmet standartlarımızın ölçümlenmesi, belirlenmesi ve gerekli durumlarda değişen koşullara bağlı olarak güncellenmesi için çalışmalar yürütüyoruz. Tüm operasyonel birimlerde bu standartların kullanıldığından emin olmak da bizim sorumluluğumuzdadır.

Bir diğer sorumluluğumuz maliyet kontrolüdür. Yürüttüğümüz aktivite bazlı maliyetlendirme sistemimiz sayesinde lokasyon, müşteri ve aktivite bazında maliyetleri elde ederek, doğru fiyatlama yapılması için ticari birimlere raporluyoruz. Takip ettiğimiz pek çok performans göstergesi bulunmaktadır. Bu göstergelerle ilgili hedeflerin belirlenmesi, düzenli olarak ölçümü ve gerekli aksiyonların alınması, sorumluluklarımız arasında yer almaktadır.

Yeni bir lokasyon ile ilgili hizmet verilmeyen bir işlem için ön fizibilite ve fizibilite çalışmalarına destek olma görevimiz de vardır. Yaptığımız tüm analiz, hesaplama ve raporlama süreçlerinin nasıl daha iyi yapılabileceği, iş etkinliğimizi nasıl artırabileceğimiz konusunda sürekli çalışmalar yapıyoruz ve teknolojiyi takip ediyoruz. Eğer siz de birlikte daha yüksek hedeflere ulaşmayı arzuluyorsanız, Çelebi Hava Servisi'nde bir kariyeri mutlaka düşünmenizi tavsiye ederim.
Bu metin otomatik olarak oluşturulmuştur. Hataları bildirerek geliştirilmesine katkı sağlayabilirsiniz.