Anlatsın
Giriş
Çelebi Hava Servisi İç MT (Management Trainee) Programı'nın içeriğinde neler var?
Ömürcan Durhan
Ömürcan Durhan
Yetenek ve Gelişim Müdür Yardımcısı, Çelebi Hava Servisi
Transkript
Çelebi Hava Servisi, yıllardır kendi yöneticisini içeriden yetiştirdiği bir kültüre sahip. İki bin on yedi yılında ilk iç eğitim projemizi gerçekleştirdik. Hatta son üç yıl içerisinde yüzde doksan üzerinde bir iç terfi oranımız mevcut. Yani Çelebi Hava Servisi olarak yöneticilerimizi içeriden yetiştirmeye özen gösteriyoruz ve bu konuya önem veriyoruz.

Peki, MT programının detaylarından bahsedecek olursak, hem başvuru hem de seçim kriterlerini başarıyla geçen arkadaşlarımız yaklaşık yedi ay süren bir eğitim yolculuğuna başlıyorlar. Bu eğitim yolculuğunda genel müdürlükte, operasyonda farklı departmanları gözlemleyebilme fırsatı yakalıyorlar. Aynı zamanda insan kaynakları olarak biz de kendilerine kişisel gelişim eğitimleri tanımlıyoruz ve ayrıca mentör ataması gerçekleştiriyoruz. Mentörlerimiz, şirket içerisinde tecrübeli yöneticilerden oluşuyor. Dolayısıyla, yedi aylık tam bir gelişim yolculuğuna çıkmış oluyorlar.

Arkadaşlarımız eğitim sürecinin sonunda, bir üst yönetim sunumuyla beraber kendi geliştirdikleri projeleri de üst yönetime sunma fırsatı yakalıyorlar. Tüm bu süreçleri başarıyla tamamlayan arkadaşlarımız, operasyonda şef veya genel müdürlükte uzman yardımcısı olarak kariyerlerine Çelebi'de devam etme şansına erişiyorlar. Eğer siz de "Kariyerimi kendim yaratacağım" diyorsanız, Çelebi'ye bekliyoruz.
Bu metin otomatik olarak oluşturulmuştur. Hataları bildirerek geliştirilmesine katkı sağlayabilirsiniz.