Anlatsın
Giriş
Endüstri Mühendisliği Bölümü mezunu ne iş yapar? İş imkanları nelerdir?
Transkript
Endüstri mühendisliği, aslında ben biraz tıp eğitimine benzetiyorum. Endüstri mühendisliği eğitimini tamamladıktan sonra iş hayatında belirli bir alanda uzmanlaşıyorsunuz. Uzmanlaşabileceğiniz birçok farklı konu var. Örneğin, insan kaynakları yöneticisi, planlama müdürü veya kalite müdürü olabilirsiniz. Bunun yanı sıra, bu alanların hepsini üstten takip eden bir yönetici de olabilirsiniz. Endüstri mühendisliği, tüm bu konuların altyapısını az çok öğrenmenizi sağlar. Hatta muhasebe dersi bile alıyorsunuz.

Dolayısıyla, önce ne yapmak istediğinize bağlı. Diyelim ki bu alanlardan birinde uzmanlaşmak istiyorsunuz; o alanda bir firmaya girip üretim planlama yöneticisi olabilirsiniz. Ya da tüm alanları birlikte takip edip yönetmek isterseniz, yönetici olursunuz. Temelde şunu söyleyebilirim: İsterseniz belli bir alanda uzmanlaşın, isterseniz yönetici olun, tümüyle muhatap olun.

Endüstri mühendisi, sistemlerin ve süreçlerin daha verimli ve daha doğru işlemesini sağlamak için mühendislik teknikleri uygular. Temel amacı, verimi ve işin yapılış şeklini daha doğru hale getirmektir. Bunun için de çeşitli mühendislik teknikleri kullanır. Genel geçer olan, bu süreci daha iyi yapmak isteyen herkes yaklaşımda bulunabilir; ancak bir endüstri mühendisi bu duruma biraz daha farklı bir perspektiften yaklaşır. Ölçer, biçer, istatistikler ile durumu ortaya koyar, grafik çizer ve daha doğru kararlar alır. Verim, herhangi birinin çok basitçe düşünebileceği bir iyileştirme ile yüzde on arttırılabilirken, mühendislik tekniğiyle bu oran yüzde yirmi veya yüzde otuz artırılabilir. Temel yaklaşım bu şekilde endüstri mühendisliğinin.
Bu metin otomatik olarak oluşturulmuştur. Hataları bildirerek geliştirilmesine katkı sağlayabilirsiniz.

Bu soruya verilmiş 74 cevap daha var.