Koton Ürün Planlama Ekibi olarak nasıl adaylar arıyorsunuz?
Fatih Turan
Fatih Turan
Ürün Planlama Müdürü, Koton
Transkript

En öncelikli işimiz satışları çeşitli yönlerden inceleyip gelecek sezonun optimum karını elde edebilecek şekilde plan hazırlamaktır. Bunun için biz çeşitli yönlerden analizler yapıyoruz. Dolayısıyla takıma katılacak arkadaşların öncelikle analitik yönü kuvvetli olması ve sayılarla uğraşmayı sevmesi gerekiyor çünkü bizim günümüzün 24 saati sayılarla geçiyor. Bunun yanında bu planları yaptıktan sonra planın gerçekleştiğini ve plana uyumlu gidildiğini sürekli takip etmemiz gerekiyor. Dolayısıyla takıma katılacak arkadaşın takipçi bir kişiliği olması gerekiyor. Plan dışına çıkıldığında Buying, Tasarım, Mağaza Sevkiyatı, Depo ekiplerini kontrol etmesi gerekiyor.

Ürün Planlama, Buying ekibiyle beraber sorumlu olduğu grubun en büyük sahibidir. Eğer Ürün Planlama ve Buying Ekibi birlikte çalışıp grubun sorumluluğunu üzerinde hissederse o grup başarılı olur. Eğer Planlamacı ve Buying ekibi bir takım olarak bu sorumluluğu üzerlerinde hissetmezse, bunu satışlardan ve grubun performansından görebilirsiniz. Dolayısıyla sorumluluk bilinci yüksek arkadaşlara ihtiyacımız var.

Burada haftanın beş günü günde 9-10 saat vakit geçiriyoruz. Ailemizden daha fazla bir aradayız. Bu yüzden takım içi uyumu yüksek olan arkadaşlara ihtiyacımız var. Biz burada vaktimizi eğlenceli bir şekilde geçirmeye çalışıyoruz. Dolayısıyla uyumlu ve eğlenceli arkadaşlar için gönüllüyüz.

Bu soruya verilmiş 1 cevap daha var.