İdari İşler Müdürü olarak bir gününüz nasıl geçiyor?
Ergün Balaban
Ergün Balaban
İdari İşler Müdürü, Koton
Transkript

Sabah gelmemle beraber otoparkın içi ve dışı, bütün alanların kontrolü yapılır. Bu yaklaşık yarım saatimi alır. Burada aksayan ve oluşan beklenmedik durumlara bakarız. Her ne kadar bununla ilgili raporlama yapıp çalışanlar olsa da bunu gözünüzle görmeniz çok daha farklı. Bunun hakkında hızlıca direktörümüzle küçük bir toplantı yaparız. Ona gelen başka talepleri konuşuruz. Toplantı sonrasında ekibin bir faaliyeti veya benim direktif vermem gereken bir konu varsa onları gözden geçiririz. Orada iş 24 saat boyunca sürer. Biz mesai biterken işe sadece ara vermiş oluruz. Ondan sonra bizim telefonlarımız da susmaz, o hayata devam ederiz. Geceleri bile problemler olabilir, bizim bunları çözmemiz gerekir ama bir kısmını ertesi güne bırakırız. O anda çözülmesi gerekmeyen konuları planlayıp hayata geçiririz.

Gün içerisinde sürpriz gelişmeler ve talepler olur. Burada çalışanların kendi konularını aşan bir konu olursa bize söylerler ve o konuyu hızlıca yerine getirirler. Teknik personel daha önceden planladığı faaliyetleri ya da yeni gelişen arızaları yerinde görüp projelendirir, biz de hayata geçiririz. Bunların tamamına yakınını kendi bünyemizde kurduğumuz onarım ekipleriyle yapmaya çalışırız ama bizi aşan bir durum olduğu zaman firma dışından ve iş ortaklarımızdan yardımcı personel alırız.

Yemek hazırlıkları günün en önemli faaliyetidir. İnsanların hayatına dokunduğumuz konulardan bir tanesidir. Bunun da denetimi ve yemek hizmeti veren kişilerin temizlik kontrolleri her gün yapılır. Yemek faaliyeti esnasında da mümkün olduğunca insanla görüşerek yemekle ilgili görüşlerini alırız. Problemler ilgililere iletilir. Sonraki günlerde de dikkat edilir. Böylece yemeğin daha güzel çıkmasını sağlarız.