Anlatsın
Giriş
Üniversiteli İnciler kapsamında neler yapıyorsunuz?
Gülay Faydasıçok
Gülay Faydasıçok
Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, Faydasıçok Vakfı
Transkript
Sedefteki İnciler projesi, üniversitelerin belirli bölümlerinde eğitim gören, yani bilgisayar mühendisliği, inşaat mühendisliği, makine mühendisliği, metalurji mühendisliği gibi alanlarda öğrenim gören genç kadın mühendislerimize, eğitim süreleri boyunca maddi destek sağlamaktadır. Bu zamana kadar seksen öğrencimize burs imkanı tanıdık ve önümüzdeki yıllarda gerekli şartları sağladıkları takdirde bu sayıyı daha da artırmayı hedefliyoruz.

Ayrıca her yıl Kasım ayında, ikinci, üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencilerini dahil ettiğimiz mentorluk buluşması etkinlikleri gerçekleştiriyoruz. Bu sayede sektördeki deneyimli mühendislerin iş ve hayata dair tecrübelerini geleceğin mühendislerine aktararak karşılıklı öğrenme ortamlarını oluşturmalarına yardımcı oluyoruz. Tüm bu süreçlerde, eğitmenlerimiz ve mentorlarımız, projeye gönüllü olarak destek vermektedir. Bu durum bizim için oldukça önemli ve kıymetli; çünkü gönüllü desteğini çok önemsiyoruz.

H Akademi adı altında bir eğitim programı oluşturduk. Amacımız, öğrencilerimizin kendilerini tanımaları, girişimcilik, liderlik, zaman yönetimi ve etkili konuşma gibi XXI. yüzyıl yetkinliklerini içeren eğitimlerle, mesleki ve kişisel olarak geliştirmelerine olanak sağlamaktır. Geçen yıl Gebze Teknik Üniversitesi ve Sabancı Üniversitesi ile işbirliği yaptık. Hafif Akademi olarak, Gebze Teknik Üniversitesi'nin "İlk Gün Girişimcilik Zirvesi"ne katıldık. Daha sonraki günlerde ise Sabancı Üniversitesi ile birlikte, öğrencilerimizin kişisel gelişimlerine katkıda bulunan bir eğitim kampı gerçekleştirdik ve öğrencilerimizden oldukça olumlu geri dönüşler aldık.

Önümüzdeki süreçlerde, farklı şehirlerde bulunan öğrencilere düzenli aralıklarla söyleşiler ve eğitimler düzenleyerek onlarla daha fazla bir arada olmayı planlıyoruz. Hedeflerimizin arasında bunlar da yer almakta. Ayrıca öğrencilerimize staj desteği sağlarken, mezun olduktan sonra istihdam konusunda da yardımcı oluyoruz. Geçen yıl on dört öğrencimize staj desteği verirken, bu yıl yirmi dört öğrencimize staj imkanı sağlamış bulunuyoruz. Tüm bu çalışmalar, öğrencilerimizin üniversitelerinden mezun olurken daha donanımlı ve nitelikli mühendisler olarak yetişmelerini amaçlamaktadır.

Gelecekte daha güçlü mühendis kadınlar olarak hayata atılmalarını ve topluma, iş hayatına dürüst, çalışkan, azimli, hedefleri olan, girişimci projeleri bulunan bireyler olarak kazandırmayı istiyoruz.
Bu metin otomatik olarak oluşturulmuştur. Hataları bildirerek geliştirilmesine katkı sağlayabilirsiniz.