İş Geliştirme Direktörü olan Sisam, sadece iş geliştirme faaliyetlerinden değil, aynı zamanda Sisam’ın rotasını belirlemekten de sorumlu. Belirttiğim gibi, Sisam bir startup ve normalde şirketler, büyüklüklerine göre departmanlarını ayırarak fonksiyonları yalın bir şekilde organizasyon içerisinde dağıtabilir. Ancak Sisam içerisinde, en azından bu aşamada, böyle bir şansımız yok.
Ancak bu durum, bize şu şekilde ek bir avantaj sağlıyor: Bütün aldığımız projelere multidisipliner bir yaklaşım benimsemek istiyoruz. Multidisipliner yaklaşım, farklı departmanlardan insanların kendi işleri dışındaki konularla ilgili farklı bakış açılarını proje geliştirme sürecine dahil edebilmeleri anlamına geliyor. Biz multidisipliner yaklaştığımız için, ben iş geliştirme direktörü olsam da tasarım süreci, ürün geliştirme süreci veya pazarlama süreci gibi alanlarda da bulunabilir, bu konularla ilgili yorumlarımı iletebilirim. Aynı zamanda, bu saydığım departmanlar da benim işimle ilgili yorumlarını bana iletebiliyor.
Birlikte çalışmayı başardığımız sürece, aslında kendi işlerimizi bir seviye üste taşımış oluyoruz. Bu yöntemle, yönetebileceğimiz yöntemlerin ötesinde farklı bakış açıları kazanıyoruz. Dolayısıyla, Sisam'da iş geliştirme direktörü ne yapar? Aslında, pazarlama faaliyetleri ile ilgilenir, Ar-Ge departmanının araştırma ve geliştirme süreçlerinde yer alır, Ür-Ge departmanının ürün geliştirme süreçlerine dahil olur. Ancak her daim, zamanının büyük çoğunluğunu müşterilerle birlikte proje imkanları kovalayarak, geliştirerek ve şirketini pozisyonlayarak geçirir.
Bu metin otomatik olarak oluşturulmuştur. Hataları bildirerek geliştirilmesine katkı sağlayabilirsiniz.