Öncelikle, gelen müşterilerimizin tasarım ihtiyaçları oluyor. Bu ihtiyaçlar proje mühendislerimiz tarafından değerlendiriliyor ve daha sonrasında bizim tarafımıza iletiliyor. Müşterilerden gelen bu talepleri dikkate alarak, tasarıma geçmeden önce bir piyasa araştırması yapıyoruz. Tabi ki benchmarklar, her sektörde olduğu gibi otomotivde de çok önemli. Rakiplerimiz neler yapmış, nasıl yapmışlar? Akademik olarak bu konuda neredeyiz? Biz nasıl bir çözüm geliştirebiliriz? gibi temel başlıklar altında bir tasarım ortaya koyuyoruz.
Bu tasarımın ardından ikinci ve üçüncü tasarım aşamaları da gerçekleştiriliyor. Bunlara draft bir, draft iki ve draft üç deniyor. Tabii ki bu sayıyı artırmak mümkün, ancak arttıkça zaman kaybı riski de ortaya çıkıyor. Daha sonra bu draftların üzerinden, en optimum çözümleri sunan tasarım seçilir ve bunun üzerinden yapısal analizler gerçekleştirilir. Aslında mekanik tasarımcının işi bu noktada biter; bundan sonra geri bildirimleri bekler.
Geri bildirimler, tasarladığınız parçanın üretilebilirliğine bağlı olarak oluşur. Eğer parça plastikse, plastik enjeksiyon kalıpçısından; eğer saç parçasıysa, saç kalıpçısından geri dönüş alırız. Bu bilgilerle birlikte tasarım son halini alır ve daha sonra pozitif aşamasına geçilir. Mekanik tasarım uzmanı, bu aşamalar sırasında geri bildirimlere göre kendi tasarımını günceller. Aslında tasarımcının yaptığı iş tam olarak budur.
Bu metin otomatik olarak oluşturulmuştur. Hataları bildirerek geliştirilmesine katkı sağlayabilirsiniz.