Anlatsın
Giriş

Teknik Genel Müdür Yardımcısı olarak Cavo'da görev ve sorumluluklarınız nelerdir?

Berke Ercan
Berke Ercan
Genel Müdür Yardımcısı, Cavo Otomotiv
Transkript
Şu anda Kavu Otomotiv Sanayi Ticaret Anonim Şirketi'nde Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmaktayım. Genel müdür yardımcısı olarak, sektörde aynı görevi icra eden arkadaşlardan oldukça farklı şeyler yapmam gerektiğini düşünüyorum. Bir üst düzey yöneticinin, yani genel müdür yardımcısının görevleri nelerdir? Temel olarak şirketin stratejik yol haritasını belirlemekle başlıyor. Hangi müşterilerle, hangi ürün gruplarında ne çalışmalar gerçekleştireceğiz? Hangi yeni teknolojileri takip etmeliyiz? Bu sorulara uygun olarak yatırım kararlarının alınması, yurtiçinde ve yurtdışında çeşitli işbirlikleri hakkında kararlar vermek ya da bunların ön çalışmalarını yapmak önemli görevler arasında yer alıyor.

Buna bağlı olarak elbette şirketin bütçesi de kritik bir alan. Bütçenin alt kırılımına bakacak olursak, yatırım bütçelerinin yapılması, sarf malzeme bütçelerinin, işçilik bütçelerinin, yani üretim bütçesinin hazırlanması gibi konular bulunuyor. Bunun dışında, bütçeyi destekleyen diğer çalışmaların yürütülmesi ve konsolidasyon süreçlerinin gerçekleştirilmesi de görevlerim arasında. Bütçenin takibini yapmak, yıllık iş planları dediğimiz planlarımızı oluşturmak ve bu planları hedeflerimize, uzun vadeli stratejik hedeflerimize uygun hale getirmek önemli bir yer tutar. Yıllık olarak planlarımızı geliştirir ve bunu, şirkette çalışmakta olan tüm arkadaşlarımızın bireysel hedeflerine dönüştürürüz.

Bu çalışmalarda yer almak ve departman yöneticileriyle birlikte çalışmak benim için önemli. Yıllık iş planlarını yılda iki defa gözden geçiririz. Bu süreçte, çalışanlarımızın kişisel gelişimleri ve eğitim ihtiyaçlarını belirlemeye çalışırız, insan kaynakları departmanıyla işbirliği yaparak. Hem şirketin hem de çalışanlarımızın ilerlemesine katkı sağlamaya yönelik işler yaparım.

Ayrıca, görev ve sorumluluk alanımda bulunan operasyonel bölümlere de değinmek isterim. Operasyonel bölümler; mühendislik, üretim planlama, lojistik, kalite kontrol, üretim, kalıphane, bakım ve otomasyon bölümleri gibi tüm teknik faaliyetleri içerir. Bu çerçevede, kalite politikasının yerleştirilmesi ve oturtulması, otomotiv sektöründe bizim için vazgeçilmez bir konu. Sıfır hataya ulaşabilmek için yapılması gereken iyileştirme ve geliştirme çalışmalarına eşlik etmek önemli bir görevdir. Dönem dönem iç denetçi olarak, şirketin farklı bölümlerini, proseslerini ve faaliyetlerini denetlemek, bu denetlemelerin raporlarını yayınlamak, gerekli aksiyonların alınması ve iyileştirilmesini takip etmek gibi işler yaparım.
Bu metin otomatik olarak oluşturulmuştur. Hataları bildirerek geliştirilmesine katkı sağlayabilirsiniz.