Küresel IT Çözümleri Merkezi (Solutions Delivery Center Turkey-SDC Türkiye) Departmanı'nın yapılanmasını anlatır mısınız?
Özlem Vidin Engindeniz
Özlem Vidin Engindeniz
Daimler Küresel IT Çözümleri Merkezi (Solutions Delivery Center Turkey) Direktörü, Mercedes-Benz Türk
Transkript

İki ana faaliyet alanımız var. SAP yazılımcılarından oluşan grubumuz Daimler’in herhangi bir lokasyonunda bulunan müşterimize giderek şu an kullanmakta olduğumuz yazılımla ilgili ihtiyaçlarını anlıyor. Bunu analiz ederek İstanbul lokasyonumuzda sistem üzerinde gerekli uyarlamaları yapıyor. Eğer yeni kod yazılması gerekiyorsa bunu kod yazan ekibimize aktarıyor, kod yazan ekibimiz de kodu geliştiriyor. Testten sorumlu arkadaşlarımız bu yazılan kodu test ediyor ve ardından müşteriye teslim ediliyor. Bu süreci bir Proje Yöneticisi yönetiyor. Dolayısıyla ekibimiz; proje yöneticisi, SAP yazılım danışmanları, kod yazan ve test yapan arkadaşlardan oluşuyor.

İkinci ana blokta yaygınlaştırma faaliyetlerimiz var. Burada da arkadaşlarımız hazır olan bir yazılımın çeşitli lokasyonlarda kurulumunu gerçekleştiriyor. Hatta şu anda bir ekibimiz İtalya’da bir yazılımın yaygınlaştırılmasını yapıyor. Bu arkadaşlarımız ilk önce Almanya’daki ekipten yazılımla ilgili bütün bilgileri alıyor. Biz bu görevi yapan arkadaşlarımıza Business Consultant diyoruz. Bu yazılımın ne için kullanılmasını gerektiğini anladıktan sonra ilgili ülkeye giderek o ülkenin yazılımı kullanabilmesi için gerekli kurulumu gerçekleştiriyorlar. Yazılımı eğitimlerle ve analizlerle kullanılabilir hale getirdikten sonra da o ülkeden çıkıp sıradaki ülkeye geçiyorlar.