Merkezi Planlama Müdürü olarak bir gününüz nasıl geçiyor?
Erhan Çiçek
Erhan Çiçek
Merkezi Planlama Grup Müdürü, Koton
Transkript

Merkezi Planlama Müdürü’nün her gününün farklı bir dinamizmi var ve bu çok heyecan verici bir şey. Bizim için en önemli gün Pazartesi günüdür çünkü Pazartesi günlerine hafta sonu satışlarını görmüş bir şekilde başlamak zorundayız. Hatta Pazartesi günümüz geceden başlar ve IT ile çok yakın çalışırız çünkü Pazartesi sabah 08.00’de raporlarımızın yayınlanabilmesi için, geceden satış ve stoklarımızın bilgileri sisteme doğru bir şekilde geçirilmesi gerekiyor. Dolayısıyla güne bu kontrollerle başlarız ve raporları yayınlarız.

Merkezi Planlama bütün datayı merkezileştirir. Planlama Direktörlüğü’ne data kaynağı olarak çalışır ve iş zekası uygulamaları sağlar. Raporlamalar tamamlandıktan sonra arkadaşların bütün haftayı planlayabilecekleri yapıları güncellememiz gerekir ve bunların hepsinin devreye alınması bizim bir günümüzü oluşturur.

Merkezi Planlama Müdürü bunların haricinde sistemden gelen dataların doğruluğunu kontrol ettiği gibi, o datalara hakim olmak durumundadır ve ayrıca birçok projeyi aynı anda hayata geçirmeye çalışır. Departmandaki arkadaşlarımızın her biri farklı bir projeden sorumlu olduğu için bu projelerin iş planlamalarını mutlaka gözden geçirir, neye ihtiyacı olduğunu tespit eder ve haftayı planlar.