Ülke Müdürü olarak bir gününüz nasıl geçiyor?
Ahmet Eroğlu
Ahmet Eroğlu
Head of Region, Koton
Transkript

Benim bir günüm diğer Ülke Müdürleriyle aynı geçmiyordur çünkü ben dört ülke yönetiyorum. Ben Sırbistan’da yaşıyorum ama Makedonya, Bosna-Hersek ve Hırvatistan gibi ülkeleri yönetiyorum. Ayrıca Eski Yugoslavya’ya dahil olan Slovenya ve Karadağ gibi ülkelere de yeni yatırımlar yapmaya çalışıyoruz. Böyle olunca benim günlerim pek rutin geçmiyor.

Pazartesi ve Salı günleri genelde ekibimle toplantı yapıyorum. Bu toplantıda bir önceki hafta neleri iyi yapıp yapmadığımızı ve neleri yapmamız gerektiğini konuşarak planlama yapıyoruz. Daha sonraki günlerde genelde sahada olmayı tercih ediyorum çünkü sahada olmak; işimiz için bütün geribildirimleri doğru almak ve analizleri doğru yapmak anlamına geliyor. Ayrıca yeni yatırımları ve fırsatları sahada daha net görebiliyorum.

Şu an toplamda 250 kişi çalışıyor. Bunun yaklaşık 7 kişisi yönetici ekip olarak merkez ofiste çalışıyor. Biz ekibimizle aile gibi olduğumuz için ben sahaya çıkıpkendi mağazalarıma gittiğimde Satış Asistanımızdan, Mağaza Müdürümüzdenve Mağaza Yardımcımızdan her detayı öğrenmeye çalışıyorum. Mağazada neler yaptıklarını, ne gibi sıkıntılar yaşadıklarını ve fikirlerini öğreniyorum. Özellikle mağaza yöneticilerinin bana hangi fikirle geldikleri çok önemli.

Bunun dışında mağazaya gittiğimde ürünlerin ve görsel sunumun hazır olup olmadığı, mağaza çalışanlarının satış alanında uyguladıkları stratejiler gibi konuları gözlemliyorum. Biz mağaza dışında başka ülkelere yatırıma da gidiyoruz. Ben de mağaza açmayı planladığımız yerde mağazanın önünden kaç kişinin geçtiği, kaç kişinin mağazaya gireceği, oranın sirkülasyonu, o şehirde kaç insan yaşadığı, o ülkenin sosyoekonomik yapısının nasıl yönlendirildiği ve bir yemeğin ne kadar olduğu gibi detaylara bakıyorum.