Anlatsın
Giriş

Başarılı bir diyetisyen olmak için nasıl özellikler gerekir?

Transkript
Öncelikle, işini severek yapmak gerekir. Hatta mümkünse aşkla yapmak en iyi yoldur. Ben gerçekten mesleğimi çok seviyorum ve severek yaptığınız bir işte gerçekten başarılı oluyorsunuz. Bu sayede şans da her zaman yüzünüze gülüyor. Yollar sizi farklı yerlere götürebiliyor ve bu yüzden başarıya çok daha kolay, daha keyifli bir şekilde ulaşıyorsunuz.

Severek yapmanın yanı sıra, işinde iyi olmak için meraklı, araştırmacı olmak ve bilimsel çalışmaları sürekli takip etmek de şart. Çünkü beslenme bilimi, sürekli kendini geliştiren ve üzerinde çokça çalışma yapılan bir alan. Bu alan, pek çok kişinin dikkatini çeken önemli bir uzmanlık dalı. Özellikle uzman olmayan kişiler, beslenmeyle ilgili çok fazla tavsiyede bulunabiliyorlar. Bu nedenle, diyetisyenlerin medyada, web sitelerinde, gazetelerde ve dergilerde mutlaka yer alması gerekiyor. İşin uzmanları olarak doğru bilgileri biz sağlıyoruz. Dolayısıyla, daha aktif olmamız gerekli. Her yerde yer alarak halka doğru beslenmeyi etkili bir şekilde ulaştırabilme fırsatını artırmalıyız.

Ayrıca, "her şeyi ben yaparım" dememek gerekiyor. Başarılı olmak için ekip çalışmasına entegre olmak ve iyi bir uyum sağlamak önemli. Mutlaka bir dahiliye doktoru ya da endokrinologla, psikologla, spor hocasıyla ve fizyoterapistle birlikte çalışmak gerçekten etkili ve başarımızı artıran unsurlardır. Ekip arkadaşları oluşturarak, birlikte takip etmek, hastanelerde ve sağlık çalışanlarıyla iyi bir iletişim kurmak da çok önemlidir. İletişim, hem birebir görüşmelerimizde hem hastanelerde hem de toplu görüşmelerde son derece kritiktir. Bu nedenle iletişim becerilerimizi geliştirmemiz gerekiyor. Belki eğitimler alabilir, farklı kurslara katılabiliriz.

Ayrıca, yabancı dil bilmek de gelişmeleri ve bilimsel çalışmaları takip edebilmek açısından çok önemlidir. Yabancı dil seviyemiz ne kadar iyi olursa, çalışmalarımızı takip etmemiz de o kadar kolay olur. Bir diyetisyenin mutlaka uzmanlaşmak istediği alanı belirleyip, bu alanda çalışmış olması bence başarıyı beraberinde getirir. Örneğin, bebek beslenmesi üzerine çalışmak istiyorsa, bir çocuk doktoruyla birlikte bir çalışma ortamı oluşturabilir. Ya da sporcu beslenmesiyle ilgileniyorsa, bu konuda bir çalışma yapabilir. Dolayısıyla, uzmanlık alanını iyi belirleyip bu alanda ilerlemek, başarıya ulaşmayı kolaylaştıracaktır.
Bu metin otomatik olarak oluşturulmuştur. Hataları bildirerek geliştirilmesine katkı sağlayabilirsiniz.