Sosyal Medya Kıdemli Uzmanı olarak bir gününüz nasıl geçiyor?
Hüseyin Tan
Hüseyin Tan
Dijital İletişim ve Advocacy Müdürü, L'Oréal
Transkript

Sabah hızlı bir sosyal medya taraması yapıyorum ve dünyada neler olduğuna bakıyorum. İşimin en önemli parçası dünyayı ve trendleri takip etmek olduğu için sabah kahveme sosyal medya taraması eşlik ediyor. Daha sonra bilgisayarda kullandığımız araçlar üzerinden bir önceki günün performansına, nerelerde çıktığımıza, bizim hakkımızda nelerin konuşulduğuna, yanlış giden bir şeylerin olup olmadığına, ne gibi mesajların geldiğine bakıyorum.

Marka Ekipleriyle iyi bir iletişimde çalışıyoruz. Marka Ekiplerinin tüketiciyle buluşup konuşması da çok önemli. Bunun dışında Influencer’larla birlikte çok fazla çalışmamız oluyor. Influencer’lara artık yeni medya diyoruz. Onlarla doğru bir ilişki kurmak ve bu ilişkiyi doğru yönetmek çok önemli.

Biz lokal içerik de üretebildiğimiz için zamanımın çoğu setlerde geçiyor çünkü çok fazla video içeriği üretiyoruz. Dijital trendler de artık videoya doğru kayıyor. Biz de sektörde öncü olan bir marka olarak burada iyi işler başarıyoruz.

Bunun dışında haftanın veya ayın sonuna doğru raporlamalar ve analizler işin içine giriyor. O ay nasıl performans gösterdiğimize ve rakip analizlerine bakıyorum. Ayrıca ay sonuna doğru bir sonraki ayın planlamasını da yapıyorum.