Ülke Başkanı olarak bir gününüz nasıl geçiyor?
Transkript

Öncelikle günün kaçta başlayıp kaçta bittiğini belirlemek lazım çünkü bizde gün bitmiyor. Gün ne zaman başlayıp bitiyor onu da bilmiyorum. Genelde işi işte yapmayı tercih ederim, eve iş götürmeyi sevmem ama bu pek mümkün olmayabiliyor. Gece saat 3’te uyanarak notlarımı alırım veya bir maile cevap vereceksem o maili hazırlarım, sabah yollarım. Dolayısıyla bazı günler gecenin 3’ünde de çalışıyorum, bazı günler erken mesai bitirebiliyorum.

Bu kadar büyük bir organizasyonda herkese yetişmek, herkesin sorununa destek olabilmek, onlara yön göstermek, müşteri memnuniyetini takip etmek, EY’ın ve hizmet sektörünün pazarını büyütmek gerekiyor. Bu yüzden hiç kolay geçmiyor. 24 saat boyunca çalıştığımı söylersem abartmış olmam. Tıraş olurken, araba sürerken muhakkak iş görüşmesi yapıyorum. Müşterilerden, yurt dışından gelen sorulardan, ofisin yönetiminden sorumluyum çünkü sular kesilse, kaloriferler yanmasa, çaylar sıcak gelmezse, bir çalışan sosyal medyada yanlış bir mesaj atarsa bizden biliyorlar. Ne yapsak bize dokunuyor. Burada iyi bir kadromuz var. Ekip bu görevleri ifa ederken beni çok destekliyor. Kolay değil, stresli ama bir o kadar da keyifli çünkü insanlara bir değer yaratmaya çalışıyoruz, onlara yol gösteriyoruz, tecrübelerimizi paylaşıyoruz. Yeri geliyor, içimizden kızıyoruz ama yüze karşı gülerek konuşuyoruz.

Pazar gerçekten çok rekabetçi. Avrupa’da, Orta Doğu’da veya az gelişmiş Orta Avrupa ülkelerinde bile bu hizmetin ücreti çok daha fazla. Bu meslekte günde 8 saat çalışılıyor ama biz burada 16 saat boyunca çalışarak bunları ancak yerine getirebiliyoruz. Dolayısıyla günümün ne zaman başlayıp bittiğini bilmiyorum. Bazen toplantılarda kaç yaşında olduğumu ve kaç yıldır çalıştığımı soruyorlar. Yaşımdan çok çalıştığımı söylediğimde şaşırıyorlar. İş kanunlarına göre 8 saat mesai yapıyoruz. Ben bu meslekte 30 senemi bitirdim ve günde 12-13 saat çalışıyorum. Dolayısıyla saati hesaba kattığınızda %50 daha fazla çalıştığımı söyleyebilirim. Bu beni gocundurmuyor, bundan keyif alıyorum ve boş durmayı sevmiyorum. Bende biraz hiperaktiflik de var ama çok belli etmemeye çalışıyorum.