METRO Türkiye'de nasıl bir şirket kültürü var?
Sinem Türüng
Sinem Türüng
CFO / Finans Direktörü, METRO Türkiye
Transkript

Bir kere müşteriyi ve insanı işin özüne koyan bir şirket. Bu hem müşterilerimiz için geçerli hem tedarikçilerimiz için geçerli hem de çalışanlarımız için geçerli. Bu bence METRO'nun DNA'sında ve özünde olan, bütün bir organizasyonun özümsediği en önemli özelliği. Kim olursa olsun… Beraber çalıştığımız çalışanımız dahi olsa, beraber çalıştığımız bir tedarikçimiz de olsa veya beraber iş yaptığımız bir müşterimiz de olsa bizim için en önemlisi önce insandır. Bu her projemizde, attığımız her adımda, yaptığımız her harekette benim hissettiğim bir şey ve bu bana çok büyük bir mutluluk veriyor. METRO'da çalışmaktan gurur duyduğum en önemli özelliklerden bir tanesi bu.

İkincisi de yine bence insana verilen değerle ve fikirlere duyulan saygıyla alakalı. İnsanların yeni fikirlerine verilen değer, önem ve onlara duyulan saygı. Burada son derece seviyeli ve saygıya dayalı bir ilişki var. İş konusunda çok sert toplantılar yapabilirsiniz, birbirinizle çok sert pazarlıklarda yapabilirsiniz çünkü herkesin çıkarları farklı olabilir veya çıkarlar çatışabilir ama bu şirkette hiçbir zaman insan ilişkilerini etkilemez. Ben de bunu çok seviyorum. Benim için önemli değerlerinden bir tanesi de bu.

Bunun haricinde yaratıcılık METRO için önemli, inovasyon bizim için önemli çünkü çok hızlı değişen bir dünyada yaşıyoruz ve buna hep beraber ayak uydurmak durumundayız. Bu da şu demek; hem kendimizi değiştiriyoruz hem de şirketimizi değiştiriyoruz ki müşterilerimize daha iyi hizmet verebilelim. Dolayısıyla değişime açık olmak, inovasyon yapabilmek ve yaratıcılık bizim için çok önemli değerler.

Bu soruya verilmiş 2 cevap daha var.