METRO Türkiye Finans Ekibi'nde nasıl kariyer fırsatları var?
Sinem Türüng
Sinem Türüng
CFO / Finans Direktörü, METRO Türkiye
Transkript

Her seviyede fırsat çıkabilir. Bizim illa yeni mezun alırız veya kendimiz yetiştiririz gibi bir şeyimiz yok. İhtiyaca ve ihtiyaç duyulan yetilere göre her seviyede işe alım yapıyoruz. Bu yüzden hangi alanda veya hangi seviyede başladığınız çok da önemli değil.

Ben kendimden bir örnek vereyim: Ben METRO Grup’a yeni mezun olarak girdim, METRO Cash&Carry Türkiye’de başladım ve benim ilk full-time işimdi. Controlling Departmanı’nda Bütçe Planlama’daydım. Orada 1 buçuk sene tecrübe kazandıktan sonra yurtdışına gitme şansım oldu ve Düsseldorf’a gittim. Düsseldorf'taki holdingde International Controlling Departmanı’nda 5 sene çalıştım. Giderken 2 senelik bir tecrübe edinirim diye düşünmüştüm ama hem ülke değiştirme şansım oldu ve sorumlu olduğum ülkeler değişti hem de terfi etme şansım oldu. İlk yöneticilik deneyimimi Almanya'da edindim. Böylece 5 seneye uzadı. Arkasından bir Hırvatistan tecrübesi edinme şansım oldu.

METRO Cash&Carry’nin Hırvatistan organizasyona katıldım ve bu alanda yetkilerimi ve sorumluluk alanımı da genişlettim. Daha önce hep Controlling’te çalışmıştım. İlk defa Finans, Muhasebe, Bilişim Teknolojileri, hatta ve hatta Supply Chain Management alanlarından sorumlu olarak çalıştım. Bu alanları da görüp bunları da öğrenme şansı edindim.

8 senelik yurtdışı tecrübesinden sonra da geri dönüp 1-2 sene de İstanbul'da yaşamak istedim çünkü arkadaşlardan ve aileden uzak kalmıştım ve networking zayıflamaya başlamıştı. Ben bu ihtiyaçla 2014’te tekrar METRO Cash&Carry Türkiye'ye döndüm. Ben bunu bir döngüyü tamamladıktan sonra eve geri dönüş olarak görüyorum.

Bence METRO hem çalışanlarına kendilerini geliştirme fırsatı veriyor hem farklı alanları tecrübe etme fırsatı veriyor hem de kariyerlerinde yükselme şansı tanıyor. Eğer ki siz de elinizden geleni yapıyorsanız, sorumluluk sahibiyseniz, yaptığınız işi sahipleniyorsanız bence METRO’nun sunduğu kariyer olanakları sınırsızdır. METRO’da hiçbir zaman Expert olmanız gerektiği gibi bir şey yoktur ve her zaman opsiyonları açıktır. Çalışan da gereken emeği sarf ettikten, gereken özeni gösterdikten ve o sorumluluğu aldıktan sonra farklı alanları tecrübe etmek istiyorsa; Kategori alanımız, Satın Alma departmanımız, satış kanallarımız, Satış’ta çalışan arkadaşlarımız, Lojistik’te çalışan arkadaşlarımız var. Dolayısıyla istediğiniz departmanda rotasyon yapma şansını sunuyor. Hem farklı ülkelerde aynı alanları tecrübe etme şansınız olabiliyor hem de bulunduğunuz ülke içerisinde farklı pozisyonlarda çalışma şansınız olabiliyor.