Ürün Güvenliği nedir?
Serpil Ürek
Serpil Ürek
Ürün Güvenliği Müdürü, Migros
Transkript

Migros olarak temel hedefimiz; müşterilerimize sağlıklı koşullarda sağlıklı ürünler sunabilmektir. Bunun için de pek çok faaliyet gerçekleştiriyoruz. Migros’ta Ürün Güvenliği; sağlık ve kalite demektir. Ürün Güvenliğihedeflerimizi gerçekleştirmek için Tedarik Zinciri’nin tamamında bir hakimiyetsağlamamız gerekiyor. Bunun için de yaptığımız temel uygulamalardan bir tanesi; tedarikçilerimizi kontrol altına alıp yönetmektir.

İkinci olarak tedarikçimizden aldığımız ürünleri dağıtım merkezlerimizin içerisine almak, kalite kontrollerini yaptıktan sonra uygun ürünleri almak, alınan ürünleri uygun koşullarda muhafaza etmek ve sevk etmek görevlerimiz arasındadır.

Üçüncü olarak; müşterilere görünen yüzümüz mağazalarımız olduğu için mağazalarımızda yaptığımız her uygulamayı müşterilerimiz direkt olarak görüp algılıyor. Bu yüzden mağazalarımızdaki şartlar, koşullar, ürünlerin raflardaki dağılımı ve ürünlerin kasadan çıkışına kadar olan bütün süreçler Ürün GüvenliğiDepartmanı tarafından kontrol edilmek zorundadır. Ürünlerin sağlıklı bir şekilde müşterilerimizle buluşturulması gerekmektedir.

Temel olarak Migros’ta Ürün Güvenliği Departmanı bu süreçleri kontrol ediyor ve yönetiyor. Anlattığım bu üç sürecin hepsini zincirin birer halkası olarak düşünebilirsiniz. İlkinde tedarikçiyi yönetiriz. İkincisinde dağıtım merkezlerimizde tedarikçiden aldığımız ürünleri kontrol eder ve uygun koşullarda muhafaza ederiz. Üçüncüsünde ise ürünün mağazalarımıza girişiyle birlikte kasadan çıkana kadar bütün süreçlerini kontrol ederiz.