Kurumsal ve Kamu Segmenti Pazarlama Müdür Yardımcısı ne iş yapar? Kurumsal ve Kamu Segmenti Pazarlama Müdür Yardımcısı olarak görev ve sorumluluklarınız nelerdir?
Kaan Fişek
Kaan Fişek
Kurumsal ve Kamu Segmenti Pazarlama Müdür Yardımcısı, Vodafone
Transkript

Vodafone Kurumsal İş Birimi’nde Büyük Müşteriler Segmenti Pazarlama Müdür Yardımcısı olarak çalışıyorum. Burada sorumlu olduğum alan Vodafone gibi dünya devi şirketlerdir. Yaptığımız iş de, Segment Ekibi olarak müşterinin ihtiyacını anlayıp o ihtiyaca yönelik ürün ve hizmetlerin müşteriye doğru anlatıldığından emin olmak ve kurumsal müşteri segmenti kar ve zarar tablosunu istediğimiz yere götürmektir.

Kurumsal müşteri tarafında bir Pazarlamacı için kurumsal bir şirketin ihtiyaçlarını anlamak ve buna uygun bir iletişim dili kullanmak, bunu tüketici olarak yakalamak, CEO’ların ve genel müdür yardımcılarının tüketici olarak müşteriniz olması ve onlarla iletişim kurmak çok ilginç bir fırsat ve çok büyük bir sorumluluk. Kurumsal bir müşterinin ihtiyacı, Vodafone’un geçirdiği dijital dönüşümle çok örtüşen bir şey. Sadece mobil olmayan, sabit, IoT, veri merkezi, bulut çözümleri gibi uçtan uca hizmet alan bir müşteri segmenti var. Dolayısıyla hem Pazarlamacı hem de yeni mezun açısından çok heyecanlı bir iş olduğunu düşünüyorum.