Buying Director olarak bir gününüz nasıl geçiyor?
İlkay Keskin
İlkay Keskin
Chief Merchandise Officer, Koton
Transkript

Ben sabah insanıyım. Sabah 7.30-8.00 gibi işe geldikten sonra maillerime bakıyorum. Her işimiz ekiple ve ürünle birlikte oluyor. Ekip toplantıları yapıyoruz, ürünleri konusuna göre seçiyoruz. Kimi zaman kumaşa, kimi zaman ürün seçimine, kimi zaman da fiyatlamalara bakıyoruz. Bütçeye çalışıyoruz ve bütçe sunumlarına hazırlanıyoruz. Vaktimin %80-90’ı ekiple, ekibin yaptığı işleri sürdürmekle geçiyor. 

Bunun dışında beraber çalıştığımız birçok departman var. Pazarlama Departmanı, Görsel Departmanı, Satış Departmanı, Planlama Departmanı gibi departmanlarla birçok proje yürüterek o projelerin planlarını yapıyoruz. Açıkçası günün nasıl geçtiğini pek anlamıyorum çünkü Koton çok yüksek enerjili bir yer ve enerjiyi her yerde hissedebiliyorsunuz. Hiç oturmadan hareket halinde oluyorsunuz. Bazen toplantıların büyük bir kısmını ayakta yapıyorsunuz çünkü işiniz ürünle oluyor. Kimisi ürünün fiyatına bakıyor, kimisi ürüne dokunuyor veya giyiyor. Bayağı hareketli bir iş hayatınız var.

Benim Direktör olarak burada yapmaya çalıştığım şey; ekiplerin bir arada çalışmasını sağlamak ve onlara önderlik edebilmektir.

Bu soruya verilmiş 1 cevap daha var.