METRO Türkiye mağazalarında nasıl kariyer fırsatları var?
Bülend Avcı
Bülend Avcı
Mağaza İşletme Müdürü, METRO Türkiye
Transkript

METRO Cash & Carry Türkiye’de gerek mağazamızda gerek merkez ofisimizde kariyer imkanları limitsizdir. 12 yıllık hikayeme baktığım zaman gerçekten o kadar güzel kariyer hikayelerine şahit oldum ki, şu an firma elemanı olarak başlayıp, part-time eleman olarak başlayıp, çırak olarak başlayıp İşletme Müdürlüğü yapan müdürlerimiz var. Departman Müdür Yardımcısı olarak başlayıp Grup Müdürlüğü yapan müdürlerimiz var ya da Satın Alma tarafında Uzman olarak başlayıp şu an Genel Müdürlük veya üst seviyelerde çalışan müdürlerimiz var.

Metro’nun özellikle en takdir ettiğim yönlerinden bir tanesi; kariyer yolunun sadece dikey değil, yatayda da mümkün olmasıdır. Operasyon dışında onlarca farklı bölüm var. Kişinin kalifikasyonuna ve eforuna göre oralarda değerlendirilme imkanı var.

Ek olarak kariyer imkanları sadece Türkiye’yle de sınırlı değil. Yurtdışında şu an 30 ülkede faaliyet gösteriyoruz. Gerçekten perakendecilik konusunda Türkiye Metro olarak bence çok iyi yerlerdeyiz ve bu sebepten dolayı da yurtdışındaki Metro’lara gerçekten çok değerli müdürler ihraç edebiliyoruz.

Mağaza özelinde nasıl kariyer imkanlarının olduğuna değinecek olursam; İşletme Müdürlüğü, İşletme Müdür Yardımcılığı, Departman Müdürlüğü, Departman Müdür Yardımcılığı, Kategori İdari Müdürlük, Kategori Satış Müdürlüğü gibi pozisyonlar mağazamızdaki kariyer imkanlarındandır.