Anlatsın
Giriş
Mağaza İşletme Müdürü olarak bir gününüz nasıl geçiyor?
Bülend Avcı
Bülend Avcı
Mağaza İşletme Müdürü, METRO Türkiye
Transkript

Sabahları saat 7 buçuk gibi mağazada oluyorum. İlk yaptığım iş mutlaka mağazamda tur atmak oluyor. Sabahları gelir gelmez hemen hemen bütün personelle kontakt kurarak ve ek olarak sabahtan giriş yapmış müşterilerle mutlaka kontakt kurarak onlarla selamlaşırım, bu benim en önem verdiğim konulardan bir tanesidir.

Bu turu yaptıktan sonra İşletme Müdür Yardımcılarımızla mutlaka bir araya gelirim. Bu bir araya geliş genelde çay ya da kahve eşliğinde olur. Burada yaptıklarımız neler? Bizim günlük önceliklerimiz, haftalık önceliklerimiz ya da aylık önceliklerimiz üzerine genel bir fikir alışverişinde bulunuruz.

METRO Cash & Carry olarak ana müşteri grubumuz; Horeca’dır. Horeca müşterilerimiz için olmazsa olmaz bölümlerin başında özellikle ultra-freshler geliyor. Ultra-fresh’ten kastettiğim bölümler; meyve, sebze, balık, et, şarküteri bölümleridir. Özellikle sabahları bu bölümleri mutlaka ziyaret ederim. Departman Müdürü ve ekiple beraber mutlaka ürünlerin prezantasyonu, tazeliği, bulunurluğu ve genel piyasa koşullarıyla alakalı fikir alışverişlerinde bulunuruz. Benzer ziyareti dry food bölümlerine ve non-food bölümlerine de yaparım.

Bunun dışında özellikle gün içerisinde minimum 15-20 müşteriyle mutlaka kontakt kurmaya çalışıyorum. Müşteri gözüyle mağazayı görebilmek benim için çok önemli. Bu sebepten dolayı kontakt kurduğum müşterilerden (bu müşterilerin mümkün olduğu kadar yeni müşteri olmasına dikkat ediyorum objektif olabilsinler diye) mutlaka mağazamla alakalı geri bildirimler alırım ve bu geri bildirimleri mutlaka değerlendiririm. Eğer fırsat bulabilirsem mutlaka müşterileri yerinde de ziyaret etmek isterim. Bahsettiğim gibi ben merkez mağazada İşletme Müdürlüğü yapıyorum. Merkez mağazada İşletme Müdürlüğü yaptığım için merkez birimlerle de günlük kontağım oluyor. İhtiyaçlar doğrultusunda gerek merkez ofiste gerekse mağazada olabiliyor.

Bunun dışında ek olarak merkez mağaza olmanın verdiği avantajlardan biri de; genelde yeni bir proje ya da pilot bir çalışma olacağı zaman uygulamanın benim mağazamda olmasıdır. Örnek verecek olursam; şu an METRO Cash & Carry Türkiye’de ilk fila takım uygulaması meyve-sebzede oluyor. Meyve-sebzeyle ilgili günlük mutlaka rutin olarak işlerim oluyor. Güneşli mağazası Meyve Sebze Departmanı da bu anlamda bizim okul mağazamız oldu. Özellikle bu dönemlerde de okul mağazayla alakalı günlük olarak bazı çalışmalarımız oluyor.