Kendi Markalarımız Ürün Yöneticisi ne iş yapar? Kendi Markalarımız Ürün Yöneticisi olarak görev ve sorumluluklarınız nelerdir?
Berk Balata
Berk Balata
Kendi Markalarımız Ürün Yöneticisi, METRO Türkiye
Transkript

Ürün Yöneticisi, müşterilerin ihtiyaçlarını doğru belirleyen, müşterilerin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak onları karşılayacak ürünlerin piyasaya çıkmasını, takibini, satışını, pazarlamasını yapan kişiye denir. METRO Cash & Carry'de de benim görevim; METRO’nun kendi markaları var. METRO’nun kendi imzasını koyduğu, ön plana çıkardığımız çatı markalarımız var. Bunlar; METRO Şef, METRO Premium ve METRO Professional’dır. Bunlar A Brand olarak konumlandırdığımız çatı markalarımızdır.

Bunun dışında da Aro diye farklı stratejide, giriş segmentine uygun bir markamız var. Bunun dışında da tamamlayıcı markalarımız var. Rioba markamız cafe, bar, restoranların çözüm ortağı olarak çıkardığımız, kahveleriyle meşhur olan bir marka. Sigma diye bir markamız var. Bu da ofis ve kırtasiye ihtiyaçlarını müşterilerle buluşturduğumuz bir marka. Tarrington House diye bir markamız var. Bu markamız da gıda dışı ev ihtiyaçlarını müşterilerle buluşturduğumuz bir marka. Her markanın farklı stratejileri var, farklı konumlanması var. Bizim görevlerimizden bir tanesi de bu markaların stratejilerini doğru belirlemek, doğru bir şekilde rafa sunmak, müşterilerle buluşturmaktır.