METRO Türkiye üniversitelerle ve öğrenci kulüpleriyle nasıl iş birlikleri yapıyor?
Miray Bostancı
Miray Bostancı
İşveren Markası ve İşe Alım Yöneticisi, METRO Türkiye
Transkript

Son 2 senedir üniversitelerle iletişimimizi arttırmayı hedefliyoruz. Bu anlamda kampüste bize uyabileceğini düşündüğümüz pek çok noktada öğrenci arkadaşlarımızla buluşmaya çalışıyoruz. Üç tane temel odağımız var:

Birincisi ve sıklıkla vurguladığımız; Metro’daki kariyer fırsatlarıdır. Burada belirli bir konuma gelmiş yetkin liderlerimizi öğrenci arkadaşlarımızla buluşturarak kendi hikayelerini anlatmalarını, hangi departmanda ve hangi pozisyonda nasıl görevler aldıklarını anlatmaları, zaman zaman başarısızlık hikayeleri sonucunda öğrendiği şeyleri anlatmalarını bekliyoruz. Öğrencilerin kafasındaki temel çıktı; Metro ve kendi kariyeriyle ilgili bir izlenim oluşabilmesidir.

İkinci odağımız; Gastronomi’dir. Gastronomi, Metro için vazgeçilmez değerlerden bir tanesidir. Gastronomi kulüpleriyle çok yoğun iş birlikleri yapıyoruz. GastronoMetro diye adlandırdığımız eğitim platformumuzda Gastronomi’ye ilgi duyan ve Gastronomi okumasa dahi farkı teknik bölümlerde veya farklı fakültelerde okuyan öğrencileri elimizden geldiğince ağırlamaya çalışıyoruz. Yine üniversitelerin Gastronomi kulüplerinin yaptığı etkinliklere zaman zaman şef kadromuzdan kişileri götürerek yer almaya çalışıyoruz.

Son olarak en çok önemsediğimiz konulardan bir tanesi; kadınların iş dünyasındaki başarısı ve yeridir. Biz üniversitelere giderek gerek Anadolu’da gerekse büyük şehirlerde kadınların neler yapabildiğini, bugünkü Metro’nun başarısında kadınların payını, kadın liderlerimizi konuşmayı ve konuşturmayı çok seviyoruz.