METRO Türkiye'de hangi departmanlar için stajyer alımı yapılıyor?
Miray Bostancı
Miray Bostancı
İşveren Markası ve İşe Alım Yöneticisi, METRO Türkiye
Transkript

Metro’da eğer ilginiz varsa her alanda staj yapabilme şansı buluyorsunuz çünkü temelde yatan şey; her birimizin oturduğu koltuklara geldiği gibi, nerede gelişmek istediğiniz, ne kadar gelişmek istediğiniz ve bunun için ne kadar çaba harcadığınızdır. Yoğunluğa baktığımız zaman çalışan ekiplerin büyük kısmı Kategori Yönetimi dediğimiz departmanlarda barınıyor. Ana hatlarıyla Kategori Yönetimi; Metro’nun kor işi olan Satın Alma işini yürütüyor. Bugün bir mağazamıza geldiğinizde gördüğünüz her türlü ürün tedarikçiyle anlaşılıp, rafa geldiğinde Metropos’larda  fiyatlandırmasından tutun da stok yönetimine, zaman zaman müşteriye ulaşımına ve müşterinin bundan memnuniyetine kadar takip eden ekiplerdir. En çok stajyeri oraya almayı tercih ediyoruz çünkü en fazla istihdam olanağı sunabildiğimiz alan orası.

Bununla beraber tabii ki Tedarik Zinciri bizim için önemli fonksiyonlardan bir tanesidir. Şu an için 36 mağazamız var ve mağaza sayımız artıyor çünkü Metro büyüme trendinde. Dolayısıyla Tedarik Zinciri Ekipleri mağazalarımızda raflarda görmüş olduğunuz gıda ve gıda dışı bütün ürünlerin doğru zamanda, doğru yollar üzerinden, en efektif biçimde mağazalara iletiminden sorumlu, aynı şekilde stok bulunurluğundan da sorumludur.

Diğer tarafta kalite bizim için çok önemli. Yine kalabalık bir ekip mağazalarımızda bulunan gıda ve gıda dışı ürünlerin pek çok kalite standardının sağlanması üzerine çalışıyor.

Operasyon da bizim için son derece kritik. Operasyondan kastım; bu kadar büyük mağazaların aynı stratejiye uyacak şekilde yönetilebilmesi adına yapılan tüm aktivitelerdir. Dolayısıyla Operasyon yine önemsediğimiz departmanlardan bir tanesidir. Bununla beraber İnsan Kaynakları, Finans fonksiyonları veya IT Bilgi İşlem tarafındaki pozisyonlar, her zaman stajyer kabul ettiğimiz diğer pozisyonlardır.