DenizBank'ta hikayeniz nasıl başladı? 13 yıllık DenizBank kariyerinizi anlatır mısınız?
Gürhan Çam
Gürhan Çam
İnovasyon, Dijital Ödeme, Bulut ve Direkt Bnk., Saha Satış ve Marka Ortak. Grup Müdürü, DenizBank
Transkript

Üniversiteden mezun olduğumda zor bir dönemdi. 2002 yılında daha yeni bir krizden çıkmıştık. O zor dönemde iş bulmak da epey zordu ve MT tarafları bana daha cazip geldi. Ben de Dışbank'ın MT programına başvurdum. O zamanlar adı Dışbank'tı ama sonradan Fortis Limited oldu. Oraya kabul aldıktan sonra bankacılık kariyerime başlamış oldum. Dışbank'ta yaklaşık 3 yıl boyunca okul gibi bir süreç geçirdim.

İçimde hep teknik bir sevda vardı çünkü ben fen lisesi kökenliyim. İTÜ'de de Mühendislik üzerine okudum. Daha sonra İTÜ İşletme Mühendisliği'nin mail grubunda Intertech'in bir ilanını gördüm. İş Analisti arıyorlardı ve benim bu konu hakkında hiçbir fikrim yoktu. Tanımı okuduğumda İşletme Mühendisliği'yle çok örtüştüğünü gördüm. Teknik birimlerle iş birimlerini birbirine bağlayan köprü niteliğinde bir görev tanımı yapılmıştı. O işi almam gerektiğini düşünerek hemen başvurdum ve başvurduktan sonra uzun süre bir sessizlik oldu.

1 ayın sonunda Intertech'ten Genel Müdür Yardımcısı Funda Hanım beni iş görüşmesine çağırdı. Çok sıcak bir iş görüşmesi yaptık ve bana bildiğim şeyleri bir daha sordu. Ben bankacılığı 3 yıl boyunca çok iyi öğrenmiştim. İkinci görüşmemi Dilek Hanım'la yaptım ama oldukça sordu. Dilek Hanım'a çok saygı duyuyorum, yaptığım en zor görüşmelerden bir tanesiydi ama bir şekilde orada da işi kaptım ve istediğim görevi aldım. Böylece Intertech'te 2004 yılının Eylül ayında başlamış oldum ve yaklaşık 8 yıl boyunca Intertech'te çok çeşitli görevlerde çalıştım. Son 5 yıldır da Denizbank'tayım.