Eğer bir üniversite öğrencisi bizim akademik eğitim programımızda çalışmak isterse, onu belli bir süreçten geçiriyoruz. Yani her isteyen bir akademik eğitmen olamıyor. Bu sistem nasıl işliyor? Öncelikle, başvuranın CV'sini inceliyoruz. CV'sinin akademik ve sosyal anlamda yeterli olması bizim için önem taşıyor. Bunun dışında birebir görüşmeler yapıyoruz ve bu görüşmelerin video kaydını alıyoruz. Görüşmelerde, kişinin iletişim yetenekleri ve ders anlatma becerilerine bakıyoruz. Ayrıca, bu videolar ekibimizdeki profesyonel psikologlar ve eğitimciler tarafından da izleniyor. Onların yorumları alındıktan sonra, eğer kişinin yeterlilikleri varsa onu ekibimize katıyoruz.
Ekibimize katıldıktan sonra, üyelerimiz eğitimlerimize başlıyor. Eğitimlerimizi, daha iyi hizmet verebilmek için sunuyoruz; bu bir çeşit profesyonel formasyon olarak düşünebilirsiniz. Eğitim programını üç ana başlık altında toplayabiliriz: psikolojik, eğitimsel ve akademik.
Psikolojik bölümde, gençlerle etkili bir iletişim kurmalarını sağlamayı hedefliyoruz. Çocukların gelişim evrelerini yeterince bilmeliler, çocuğun ailedeki rolü ve otorite kavramı üzerine bilgi edinmelidirler. Otoriteyi nasıl kurmaları ve ilişkileri nasıl yönetmeleri gerektiği konusunda bilinçli hareket etmelerini sağlıyoruz.
Eğitimsel anlamda ise; ders yönetimi, ortam yönetimi, çalışmaların süresi, ödevlerin içeriği ve geri bildirimlerin nasıl verilmesi gerektiği gibi konuları ele alıyoruz. Farklı senaryolar üzerine çalışıyoruz. Örneğin, dersini yapmayan öğrenci, ödevini tamamlamayan öğrenci, notları düşük olup yükseltmeye çalışan öğrenci veya notları çok iyi olup daha da başarılı olmak isteyen öğrenciler gibi çeşitli durumlarla ilgili nasıl davranacaklarını belirliyoruz.
Akademik bölümde ise, kendi içimizdeki materyalleri tanıtıyoruz. Hangi materyallerle nasıl eğitimler vereceğimizi belirliyoruz. Ayrıca, çocuk koruma ve çalışan koruma politikalarımız mevcut. Ekibimizin çalışanlarının uyması gereken sınırlar ve beklentileri net bir şekilde aktarıyoruz. Eğer eğitimleri istediğimiz şekilde tamamlarlarsa, artık profesyonel eğitimci olmuş sayılacaklar.
Sonrasında, her bir eğitimciyi kendilerine en uygun öğrenci ile eşleştirip çalışmalara başlıyoruz. Eşleştirme sürecinde, öğrenci ve ailesiyle görüşmeler yaparak öğrenme stillerini, yönelimlerini, ilgi alanlarını, güçlü ve zayıf yanlarını belirliyoruz. Bu süreçte kullandığımız bir algoritma da mevcut. Son olarak, psikologlarımız ve eğitimcilerimizle danışarak en uygun eşleştirmeyi yapıyor ve çalışmalara başlıyoruz.
Bu metin otomatik olarak oluşturulmuştur. Hataları bildirerek geliştirilmesine katkı sağlayabilirsiniz.