Anlatsın
Giriş

2020 YKS Konuları Neler?

1 Cevap

YKS ’nin 1. Oturumu Temel Yeterlilik Testidir. Bu oturuma katılmak zorunludur. YKS’nin ilk adımı olan TYT sınavına katılmama durumu sadece şu şekilde gerçekleşebilir. Bir önceki seneki TYT puanı 200 ve üzeri puan olan adaylar sınava katılmayıp geçen seneki puanını (200 ve üzeri olması şartıyla) kullanabilirler. Puanını kullanmak isteyen adaylar o seneki YKS ye başvuru yapması gerektiğini unutmamalıdır. ÖSYM, TYT puanı 200 ve üzeri puan olan adaylara puanını kullanmak için bir seçenek sunmaktadır. 1. Oturuma TYT sınavına katılan adaylara Türkçe’ den 40 soru, Sosyal Bilimler’ den 20 soru, Temel Matematik ’ten 40 soru ve Fen Bilimleri ’nden 20 soru testleri uygulanmakta olup toplam 120 soru sorulmaktadır. TYT sınavında adaylara 120 soruyu cevaplamak için toplamda 135 dakika verilmektedir.


Sayısal puan türü için hangi testleri yapmalıyım, test ağırlıkları nedir?


Adayın gitmek istediği bölüm sayısal puan türüne göre alım yapıyorsa aday TYT sınavında sonra AYT sınavında Fen bilimleri ve Matematik testlerini çözmek zorundadır. TYT sınavında sayısal bölümler için puan hesaplanma ağırlıkları,


  • Türkçe %13,
  • Sosyal Bilimleri  %7,
  • Temel Matematik %13,
  • Fen Bilimleri %7 şeklindedir.


Sayısal bölüm tercih etmek isteyen aday TYT sınavında Türkçe ve Matematikten ağırlıklı olarak soru cevaplaması yüzdesi fazla olduğundan sayısal puanına önemli etki sağlamaktadır.


Aday AYT sınavı olan 2. Oturuma katıldığında Sayısal bölüm tercihi için testlerin ağırlıkları,


  • Matematik  %30
  • Kimya %10
  • Fizik %10
  • Biyoloji %10 şeklindedir.


Sayısal bölüme gitmek isteyen adayın matematikten fazla doğru sayı bilmesi sayısal puanını arttıracaktır. Sayısal puanınızın yüksek gelmesini istiyor iseniz verilen yüzdeliklerden yola çıkarak ağırlık vereceğiniz testi belirleyebilirsiniz.


Yabancı Dil Testi oturumu nedir, hangi testler var ve bu testlerden kaç soru soruluyor?


Yabancı dil puan türüne göre alım yapacak olan bölümlere gitmek isteyen adayların TYT sınavına girmeleri 200 ve üzeri puan aldıktan sonra YDT sınavına girmeleri gerekmektedir. YDT sınavı yani Yabancı Dil Testi, YKS’ nin 3. Oturumudur. Bu oturum Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça dillerinde yapılmakta olup her dil için ayrı soru kitapçığı vardır. Sınavda adaylara, başvuruda seçim yaptıkları yabancı dile ait 80 sorudan oluşan soru kitapçığı verilmektedir. İngilizce dilini seçen adaya 80 soruluk İngilizce testi verilmektedir diğer diller içinde aynısı geçerlidir. 80 soruluk test için adaylara sınavın cevaplanma süresi olarak 120 dakika verilmektedir.


Yabancı Dil Testi barajı kaçtır?


Yabancı dil sınavının barajı 180 puandır.


Yabancı Dil puan türü için hangi testleri yapmalıyım, test ağırlıkları nedir?


Yabancı dil puan türü ile alım yapacak olan bölüme gitmek isteyen adayların TYT sınavındaki puan ağırlıkları


  • Türkçe %13,
  • Sosyal Bilimleri  %7,
  • Temel Matematik %13,
  • Fen Bilimleri %7 şeklinde aynıdır.


TYT den 200 ve üzeri puan alan aday YDT sınavına girebilir. Yabancı dil puanında test ağırlığı %60 tır. Yabancı Dil puan türü ile alım yapan bölüme gitmek isteyen adayın test ağırlığı %60 olduğundan yabancı dil testine ağırlık vermesi gereklidir.


Yabancı dil puanı ile YDT 180 barajını geçmek için en az kaç net yapmalıyım?


TYT ve YDT sınavlarından toplamda en az 37 net yaparak bile barajı geçebilirsiniz. Bunun için yabancı dil testinden en fazla neti yapmanız gerekiyor.


Kaynakhttps://www.osymli.com/yks-konulari-neler