Neden Maliye Bölümü?

29 Cevap

Üniversite sınavına girerken aslında tercihim maliye değildi. Puanım diğer yüksek puanlı bölümleri de tutarken ben maliyeyi tercih ettim. Çünkü mülkiye 1877'den bu yana bir çok siyasetçi, bürokrat, devlet kademelerinde iyi yerlere gelmiş insanlar çıkarmıştır. Disipliniyle, tarihiyle okunabilecek bir okuldur. Kpssde maliyenin diğer bölümlerden bir adım önde olması beni tercih yapmaya itti.

maliye bölümü gerek hukuk bilgisi açısından gerekse maliye ve ekonomi açısından donanımlı bir bölüm. nerdeyse bir hukukçu kadar hukuk bilgisi, ekonominin genel işleyişi, muhasebe, finans içerikli olduğu için çalışma alanı çok.

Tanıdığım üst seviyedeki çoğu kişi maliye mezunudur. Kaymakam, Maliye Müfettişi, Sayıştay, Denetçi, İdari Hakim, Vali ...
Özel sektörde de maliye mezununun daha çok tercih edildiğini düşünüyorum.

İİBF de ki bölümler arasında iş olanagının daha yüksek olması nedeniyle maliye bölümünü tercih ettim. Gerek kamu gerekse özel alanda diğer iibf bölümlerine nazaran daha avantajlı. üstelik idari hakimlik düşündüğüm için bu bölümü tercih ettim. Diğer iibf bölümlerinin hiç birinde bu olanak yok ..

Çünkü bir ülke için en önemli konu aslında Maliyedir ve derler ki bir ülkeyi yıkmak istiyorsanız maliyesini çökertin.. Bu nedenle Maliye hem ekonomi hem hukuk bilgisi hem de günümüz koşullarıyla vergi kavramına yorum katabilmeyi ve bunlara daha objektif bir pencereden bakmayı öğretir. Bu nedenlerden dolayı Maliye tercih edilesi bir bölümdür..

çevremde maliye bölümü okuyan kişiler vardı ve bende onları örnek alıyordum o yüzden maliye iyi ki de maliye...

Yıllardır hayalim olan bir bölümdü zaten. Ailemden bu bölümü okuyan beşinci kişiyim. Gazi Üniversitesi Maliye Bölümü denilince herkesin ilk söylediği kelime disiplin. Hocalarımızın hepsi, biz burada geleceğin bürokratlarını yetiştiriyoruz; onun için de disiplinden hiçbir taviz vermiyoruz, diyorlar.nBunun için de mesela neredeyse her bölümün ikinci öğretimi mevcut. Ancak fakültede ikinci öğretimi olmayan öğrenci sayısı en az bölüm maliye. Derslerde hocalar gerçekten çok fazla sıkar, sınavlarda sayfalarca yazmak zorunda kalırsınız, her bölüm dersinde ders notu haricinde 3-4 farklı kitaptan, 7-8 makaleden daha sorumlu olursunuz ama bunların hepsi bir şey için: Mezuniyetinizin ardından kariyer mesleklerden birine kolayca girebilmeniz için gerekli donanımı sağlamak.

aöf nin 4 yıllık bölümleri içinde en geçerli, mezun olunduğunda iş imkanının daha garanti olduğu bir bölüm olarak maliye bölümünü tercih ettim.

Kariyer Hedefi Olanların Seçmesi Gereken Bölüm.

Diğer iiblere göre maliye daha mantıklı geldi hepsinin ortak kapsamında.

Lise sonda nedense isminde bi karizmatiklik sezmiştim iyikide hala okuyorum diyorum şimdi :)

Parayı, ekonomiyi seviyorum :) İşsiz kalma ihtimalini ortadan kaldırıyorum.

Eşit-ağırlık bölümünün sayısal kısmı diye geldim desem daha doğru olur

İİBF'nin iş olanağı en yüksek bölümü.

Bir taraftan iktisat bir tarftan da hukukla ilişkisi olan ve İİBFdeki coğu bölümlere nazaran iş bulma olanaği(gerek kamu gerek özel ) yüksek bir bölüm olduğu için tercih ettim.İsteyerek kazandığım ve şimdi severek okuduğum bir bölümdür kendisi :))

maliye bölümü karyera kurmak için insanların bütün ihtiyaçlarını kapsar

Diğer iibf bölümlerine göre daha avantajlı. İdealleri olan kişiler alanında ilerleyebilirler.