Hukuk Bölümü kimlere göre bir bölümdür? Nasıl özellikler gerektirir?

12 Cevap

Toplumdaki 'sende iyi çene var iyi avukat olursun', 'hukuka git iyi para var' algısını öncelikle yıkmak gerekir. Evet hukuk fakültesinden mezun olduktan sonra güzel paralar kazanabilirsiniz ama bu sizin kendinizi geliştirmenize bağlı.Bu her alan için böyledir kendini geliştiren güzel paralar kazanır. 'İyi çene' olması iyi bir avukat olmak için çok yetersiz bir özelliktir. İlk olarak güzel bir diksiyona,alanınızla alakalı iyi bir hukuk bilgisine ve öz güvene sahip olmanız gerekir. Güncel hukuki gelişmeleri yakından takip etmeli,her bakımdan eksiksiz olmalısınız. İyi bir muhakeme yeteneği hukukun olmazsa olmazıdır. Salt ezberle hukukta başarılı olunacağını düşünenler büyük yanılgıya düşerler. Ve unutmayın hukukta ezber yapmak yalnızca sınavlardan geçmenizi sağlar sizin kaliteli bir hukukçu olmanızı sağlamaz.

Karamsar olmayan
Disiplinli ve düzenli
Öğrenmeyi seven ve isteyen
Geniş açıdan bakmayı bilen
İnsan ilişkileri kuvvetli öğrenciler içindir..

Merhabalar,


Önemli olan bir mesleği yapmayı ya da bir bölümü okumayı gerçekten istemektir. Eğer isterseniz tüm gerekli olduğu düşünülen özellikleri kendinizde geliştirebilirsiniz. Ama özellikle okumayı sevmek, hukuk bölümünde başarılı olabilmenin gerekliliklerinden birisidir. Eğitim hayatınız boyunca ve sonrasında sürekli akademik okumalar yapmak, güncel mevzuatı takip etmek ve gündemden haberdar olmak zorundasınız. Uzmanlaştığınız alana göre uluslararası yayınları ve mahkeme kararlarını takip etmeniz gerekebilir. İyi bir okuyucu olmanın yanısıra kendinizi ifade etme yeteneğiniz çok belirleyici olacaktır. Gerek yazılı gerek sözlü olarak dili doğru ve etkin şekilde kullanabilmek çok önemli. İkna kabiliyetiniz, olayları gözlemleme beceriniz de sizi bu alanda ileriye taşıyacaktır. Hukuk öğrencisi kanunları ezberlemez, kanunlar birer formül gibidirler. Nasıl ki bir matematik probleminde hangi formülü uygulacağınızı bilirseniz soruyu çözebiliyorsunuz, hukuk da aynı böyledir. Karşılaşılan olayı yorumlayabilmek, farklı çözüm önerileri sunabilmek ve olayın çözümü için doğru kanunu uygulayabilmek çok önemli. Ama hepsinden daha önemlisi hakkaniyet duygusudur. Adalet duygusu bir hukukçunun tüm hayatı boyunca en büyük yol göstericisidir.

Bu sorunun cevapları oldukça kilişedir. Çenesi kuvvetli olan ezber yeteneği olan kişilerin hukuk okuması gerektiği söylenir fakat bu bir genellemedir. En önemli faktör kişinin kendini doğru tanıması ve gerçekten istediğine inanmasıdır.

Hukuk bölümü, muhakeme kabiliyeti ve adalet duygusu yüksek insanları bünyesinde taşıması gereken bir bölümdür.

hukuk; çalışkan, detaycı, sabırlı, sorgulayan, eleştiren insanlara daha yakın bir bölümdür.

Hukuk,adalet ve haksızlıklara karşı mücadeleci ruhu olan öğrenciler için ideal bölümdür.Özellikle İstanbul gibi büyük bir şehirde bu bölümü okuyanların mesleki boyutta avantajı diğer illere göre yüksektir.Bu bölümü tercih edecek kişilerin hayata bakışında "Adalet Mülkün Temelidir" görüşünü savunuyor olmaları gerekmektedir..

Hukuk; adalet duygusu gelişmiş, sorunlara objektif ve soğukkanlılıkla yaklaşabilen kimselere hitap etmektedir.

Hukuk bölümü öncelikle isteyerek okunmalıdır çokça kitap okunarak gerekli etkinliklerle donatılarak kişinin kendisini geliştirerek okunması gereken bir bölümdür :))

Kesinlikle kitap okumayı sevmeyen birine göre bir bölüm olmadığı aşikar. Ders çalışmayı seven, hukuk alanına meraklı, ikna kabiliyeti iyi, konuşmayı seven birine hitap eden bir bölümdür.

Okumayi seven ders calismaktan kacmayan insan haklarini gozetenlerin bolumudur

Adaletin menfaatten daha önemli olduğuna inanan ve iletişimin bu hayattaki en önemli şeylerden biri olduğunu düşünen kişiler için