Benim bir günüm aslında sabahtan istatistikleri inceleyerek başlıyor. Bu da demek oluyor ki, ürünümüzde şu an her şey doğru çalışıyor mu? Yaptığımız şeylerin bir gün önceki sonuçlarını doğru bir şekilde almış mıyız? Öncelikle bunu kontrol ederek başlıyorum. Ardından günümüzün planını yapıyoruz. Bugün ne yapsak, projemizde bir fark yaratabiliriz. Önceliklendirmemizi buna göre yapıyoruz. Eğer gerekiyorsa, yapacağımız bu aksiyon için kullanıcı araştırmasına gidiyoruz. Bazen günümüzü tamamen kullanıcı araştırmasına ayırabiliyoruz. Aldığımız bu kullanıcı araştırma sonuçlarını analiz ederek, ne gibi sonuçlara dönüştürebiliriz, bunları belirliyoruz. Ardından işin tasarım kısmı başlıyor.
Tasarım kısmı, sadece Photoshop'u açarak birçok işin düşündüğü gibi ortaya bir şeyler çıkarmaktan öte. Önce yapacağımız tasarım için mimarların yaptığı blueprint (mavi plan) benzeri bir çerçeve oluşturuyoruz. Yani bir taslak çıkarıyoruz. "Bunu böyle yapabilir miyiz?" gibi farklı versiyonlarını deniyoruz. "Acaba bu şekilde yapsak nasıl olur?" diye sorguluyoruz. Ardından bunları prototip haline getirerek, tasarım olmadan tekrar kullanıcı araştırması yapabiliyoruz. Yani tasarıma gelmeden önce birçok aşama var. Bir tasarım uzmanının "ben Photoshop'u seviyorum" demesi, tasarım uzmanı olmak için çok doğru bir yaklaşım olmayabilir.
Bu noktada, belli konseptlerimiz oturduğundan ve araştırma sonuçlarımız doğrulandıktan sonra UI (kullanıcı arayüzü) tasarımına geçebiliyoruz. Bu aşamada, yapacağımız işin temelini sağlam bir şekilde oturttuğumuz için ve tasarım dilimiz oturduğu için, ürünün belli yerlerinde belirli stil tasarımlarını kullandığımız için işimiz çok daha basit hale geliyor. Ardından da arayüz geliştirme; yani HTML, CSS ve JavaScript kısmını yaparak yazılımcılara teslim ediyoruz.
Bu metin otomatik olarak oluşturulmuştur. Hataları bildirerek geliştirilmesine katkı sağlayabilirsiniz.